Wildlife of Madeira and the Canary Islands–en anmeldelse

madeira1Wildlife of Madeira and the Canary Islands. Af John Bowler. Princeton University Press, 2018. 224 sider. Pris: £ 20.00

Ønsker man at se mange forskellige fuglearter på kort tid, så er Maderia og De Kanariske Øer ikke sagen. Til gengæld kan man her krydse af en del endemiske arter.

Bogen omhandler fugle (fylder det meste af bogen), pattedyr, krybdyr, øgler, guldsmede og sommerfugle.

madeira2

Bogen er en del af serien WildGuides som består af naturguides fra mange forskellige dele af verden. De indledende kapitler i bogen omhandler øernes natur og landskabstyper, og de enkelte øers bedste lokaliteter.

Bogen er en fotoguide. Mon illustrerede guides er ved at høre fortiden til? Hver art er kortfattet beskrevet med symboler: Om arten f.eks. er en ynglefugle eller trækfugl. Desuden på hvilke af de syv største af De Kanariske Øer + Maderia arten findes. 163 fuglearter er medtaget, desuden en liste over sjældne, men regelmæssige trækfugle.

madeira4De endemiske arter er selvfølgelig de mest interessante for ornitologer. F.eks. blå bogfinke, to arter laurbærduer, maderiadue, ensfarvet sejler og kanarisk gransanger. Desuden findes der en del racer/underarter.

Madeira og De Kanariske Øer er jo populære destinationer, særlig i vinterperioden. Hvalsafari er også populært, så alt i alt er det en fin guide omfattende det meste af det dyreliv man har mulighed for at opleve.

Ulf Klemmetsby, februar 2019