Wildlife of Madagascar–en anmeldelse

madagascar1Wildlife of Madagascar af Ken Behrens & Keith Barnes. Princeton, 2016. 344 sider, illustreret.

 

Vi har i Fuglebiblioteket blandt andet Birds of Madagascar and the Indian Ocean Islands, en Helm Field Guide. ( se anmeldelse på https://dofnord.dk/birds-of-madagascar-and-the-indian-ocean-islands-en-anmeldelse/ ) Den er koncentreret om fuglene og dækker et større område.

 

Denne bog supplerer den fint; antallet af Madagascar-fugle er næsten lige så stort i Wildlife of Madagascar, og så får man jo altså pattedyr, krybdyr, insekter og planter med også. Og hvem vil ikke gerne kunne checke lemurer, kamæleoner og madagascar2baobabtræer, når man er på Madagascar. Til gengæld er kun fuglene på selve Madagascar med, kun en enkelt side med fuglene fra det omkringliggende hav.

 

Teksten er levende med ikke bare information om de enkelte arter, men også ind imellem om familierne. Billederne er fotos, også af fugle i flugt og med sammenligninger. Artsnavne står ikke blot på engelsk og latin, men også på malagasy og fransk, nyttigt når man skal kommunikere med de lokale. Endemiske arter er afmærket, og der er fin information om naturparkerne og om, hvilke der er mest besøgt af for eksempel birdere.

 

madagascar3Det er en rigtig nyttig håndbog at have med i rygsækken, når man besøger Madagascar. Men går man udelukkende efter fuglene, skal man nok vælge Birds of Madagascar and the Indian Ocean Islands.

Oktober 2017

Anni Guldberg Madsen