Wildlife of Ecuador–en anmeldelse

image1Wildlife of Ecuador. A Photographic Field Guide to Birds, Mamals, Reptiles, and Amphibians.
Forfatter: Andres Vasquez Noboa.
Photographic by Pablo Cervantes Daza.
Forlag: Princeton
ISBN 978-0-691-16136-5
Pris 175kr ved Amazon.com
Sideantal : 286.
Forfatteren Andres Noboa arbejder som guide i en lodge i Ecuador samt Peru, Brasilien og Argentina, så han er en erfaren herre. Han har her lavet den første samlede guide til naturen i Ecuador.
Bogen starter med en gennemgang af landets udfordringer med, de to tektoniske plader der mødes midt i landet. Det betyder, at der er en øst og en vest side af landet, og de er langtfra ens. Så lidt om vejrets indflydelse og et kort over landets biologiske image2zoner. Så starter afsnittet med frøer, krybdyr og fuglene. Sidst i bogen kommer så dyrene, lige fra Næsebjørn til hvaler og delfiner. Bogens fugleafsnit er størst og omfatter 350 af de mest sete fugle. Bogen er en fotoguide og der er 400 billeder af høj kvalitet. Ud for hver art er der en tekst og et udbredelseskort, og ud fra dette kan man se om fuglen / dyret kun er på østsiden eller på beggesider af bjergene.
Alt i alt en meget brugervenlig bog, i lommeformat og dejligt med et samlet værk, der er handy. Hvor er der bare mange smukke fugle i Ecuador, er nok nødt til at tá dertil igen.
Vagn Freundlich