Vingesus–en anmeldelse

vingesus1Vingesus – Vejlerne i glimt.

lavet af Henrik Haaning Nielsen og Carsten Krog Pedersen.

Købes ved div. Boghandlere, Naturbutikken og via www. Forlaget-vingesus.dk 399 kr.

ISBN:978-87-999011-0-4 

Tryk: Narayana Press. Bogen er på 288 sider.

 

 

 

vingesus3Vingesus – Vejlerne i glimt, starter med en kort beskrivelse af de to forfattere til bogen, derefter forord hvor forfatterne skriver at: “Denne bog er en hyldest til Vejlernes natur og de mange naturoplevelser, området byder på.” Og det gør bogen i allerhøjeste grad.

Bogen er opdelt i 26 afsnit med overskrifter som Landskaberne, Skægmejse, Odder, Planter, Insekter og slutter af med Regnen og Vinteren. Så bogen er ikke en fuglebog, men en naturbilledbog, der giver nogle fantastisk øjebliksbilleder fra Vejler området.

 

 

 

vingesus5Med hver afsnit følger der en tekst, der beskriver afsnittet og oplevelserne der kan følger med, hvis man har øjnene til at se det, der er derude i naturen, og det har Henrik og Carsten i allerhøjeste grad.

 

 

Billederne i bogen er fantastiske og af meget høj kvalitet, der er leget med lukketid og blænder, der er taget højde for lys og skygger, nogle af billederne virker som abstrakte malerier, hvor man lige skal finde meningen med netop det billede, men tro mig, der er en mening med det hele. Bogen er en nydelses bog på højeste niveau.

 

vingesus6Den henvender sig til alle der kan lide naturen og alle, der elsker at fotografere og finde motiver ud i naturen. En flot og pragtfuld bog, som de to forfattere må være rigtig stolte af, for de får på fornemste måde vist, hvad Vejlerne har at byde på af dejlige oplevelser.
Køb den, nyd den som en god flaske vin, læs den langsomt og intenst, det bliver oplevelsen med bogen kun endnu bedre af.

Vagn Freundlich