The Wildlife of South Georgia

South_Georgia_1aA Field Guide to the Wildlife of South Georgia. South Georgia Heritage Trust. Redigeret af Robert Burton og John Croxall. 2012. ISBN 978-0-691-15661-3

I serien WildGuides er denne feltguide en nyttig rejseledsager, hvis man vil til South Georgia – en ø lige nord for Antarktis. Bogen drejer sig ikke blot om fugle, men også sæler, hvaler og planter. Fugleomtaler udgør omkring halvdelen af bogen, men det er da heller ikke så ringe endda at se hvaler.

En indledning fortæller om topografi, geologi, klima, historie, om kampen mod de introducerede dyr og planter, især rotter, og om hvordan man beskytter naturen i det hele taget. Flere områder er angivet som rottefri.

South_Georgia_3Ud over dejlige billeder indeholder bogen ikke blot oplysninger om udbredelse, identifikation, opførsel og stemme for hver art, men også praktisk information om, hvor man kan se den, om den yngler der og om den er truet.

Hvis jeg skulle være så heldig at rejse til South Georgia, vil jeg skynde mig ud på fuglebiblioteket på Golfvej og låne A Field Guide to the Wildlife of South Georgia.

Anni Guldberg Madsen, medlem af Biblioteksudvalget