The Helm Guide

Helm Guide_2”The Helm Guide to Bird Identification” Af Keith Vinicombe, Alan Harris og Laurel Tucker. Christopher Helm, London, 2014. 396 sider . ISBN: 978-1-4081-3035-3.

Pris: Cirka £ 22,50. (Saxo: kr. 290,71).

Bogen er en ny udgave af ”The Macmillan Field Guide to Bird Identification” fra 1989, men også en del arter fra ”The Macmillan Birder´s Guide to European and Middle Eastern Birds” er medtaget. Den gennemgående illustrator i alle tre titler er Alan Harris.

Den nye udgave har undertitlen ”An in-depth look at confusion species” – med andre ord arter som er svære at identificere og arter som ligner hinanden. Udgangspunktet er arter som optræder i Storbritannien, men det er jo ikke så meget anderledes end i Danmark.

2014-udgaven er i et større format, og med flere arter, flere illustrationer og mere tekst. En hel del tekst og illustrationer er genbrug, men hele bogen er gennemarbejdet og udvidet på mange områder.

Helm Guide_1Tekstdelen for de enkelte arter er bygget op således: Hvor og hvornår arten ses (i Storbritannien), detaljeret beskrivelse af forskellige dragter afhængig af alder og årstid, flugtbeskrivelse og stemmer.

Totalt set er det en fin og grundig sammenfatning af ny og ældre viden om feltkendetegn af en række mere eller mindre problematiske arter.

Ulf Klemmetsby, januar 2015