The Arctic Guide–en anmeldelse

WWW_3344The Arctic Guide – Wildlife of the Far North af Sharon Chester. Princeton University Press, 2016. 542 sider, illustreret.

Det er en guide beregnet for rejsende I det høje nord – Svalbard, Grønland, Island, nordlige Canada, Alaska, arktisk Norge og arktisk Rusland. Guiden dækker pattedyr, fugle (der har flest sider), fisk, krybdyr, insekter og flora. For hver art er der navne, udbredelseskort og –tekst, fine beskrivelser og klare fotografier ( forfatteren er også fotograf).

 

WWW_3340Det er en dejlig bog! Navnene er nærmest et kapitel for sig selv. Udover det almindelige engelske navn og det videnskabelige navn er der alt, hvad forfatteren har kunnet finde af andre navne på engelsk, tysk, fransk, russisk, norsk, inuit og inupiaq ( fra Alaska), ligesom der er forklaring på, hvor det videnskabelige navn kommer fra.

 

Fotografierne er samlet i mindre grupper med flere billeder, også flyvende, af hver art – det giver et fint overblik. Teksten indeholder ud over udbredelse også beskrivelse af udseende, stemme og levevis.

 

WWW_3342Bogen er meget omfattende – 542 indholdsrige sider – og ikke lige til at have med i lommen, men man kan tage af sted velforberedt, og man kan også nyde bare at læse den derhjemme. Det er næsten lige så godt som at rejse.

Der er en rigdom af billeder og oplysninger i bogen, der kan ses og lånes på fuglebiblioteket i Aalborg. Det eneste triste er at være nødt til at aflevere den igen.

januar 2018

Anni Guldberg Madsen