Tårnenes dag 2013

DOF-Vestjylland indbyder til ”Tårnenes dag 2013”
Søndag d. 18. august kl. 6.00 – 12.00.

taarnenes_dagSidste år var der rekord deltagelse til ”Tårnenes dag”, hvor 23 ”tårne” var med, fra 12 af 13 lokalafdelinger rundt i Danmark. I skrivende stund er der 12 tilmeldinger til dette års konkurrence om cirka en måneds tid i august. ”Tårnenes dag” er forkortet med en time i forhold til tidligere og slutter derfor kl. 12.00 frem for kl. 13.00, hvilket begrundes med, at der er meget få nye arter den sidste time og endelig kan det måske være med til, at få endnu flere ”deltagende hold” når det ”kun” er et formiddagsarrangement.

Dof Nordjylland har deltaget i alle 8 år og deltager også i år, foreløbig med Kraptårnet i Vejlerne og Kalkbakken i Løgstør. Er du interesseret i en hyggelig dag med lidt uformel kappestrid så find et sted i Nordjylland hvor der er en del fugle og deltag i denne sjove sport. Alle kan være med. Der er ingen betingelser forbundet med deltagelsen. Bare meld jer til på e-mail adressen sidst i artiklen.

Et ”tårn” defineres, som et fugletårn, en platform eller et udsigtspunkt.

Tårnenes dag vil også i 2013 publiceres via ”Netfugl” i nyheder og forum, som også tidligere arrangementer har været! Læs om ”Tårnenes dag” på Netfugl adressen:
http://www.netfugl.dk/news.php?id=show&news_id=64751c34827e75ab

På konkurrence dagen må der startes op kl. 6.00 og når der kl. 12.00 fløjtes af, bedes resultatet snarest mulig fremsendes til arrangørerne, som snarest muligt vil offentliggøre vinderne, samt en samlet resultatliste.

Sidste år blev der oprettet en ”Tårnenes dag” på Facebook, som man kan ”synes godt om” og meget gerne må bruge med kommentarer, gode ideer, egne oplevelser mv. i forbindelse med arrangementet, foto af ”sit tårn” og hvad man ellers kan finde på!
Adressen er:

https://www.facebook.com/pages/T%C3%A5rnenes-Dag/347220565314909?ref=hl

I Vestjylland bruges ”Tårnenes dag” til en hyggedag for vore lokale medlemmer og andre fugle interesserede, idet vi sender meddelelse om ”arrangementet” til lokale aviser og radio mv. Sidste år var der op mod 45-50 lokale ”doffere” med til at hjælpe i vore ”tårne” + en del besøgende, som var forbi. Vi har endvidere haft ophængt en plakat hvorpå de fuglearter, som ses bliver skrevet på og ligeledes holder vi en intern vestjysk konkurrence ”kørende”, ved at ringe til hinanden, cirka hver anden time dagen igennem. Lokalafdelingen har ligeledes betalt for forplejning i tårnene.

Vi synes ”Tårnenes dag” er en god dag, hvor de har som har lyst møder op og deltager. Dagen giver også god mulighed for alle, da vi jo er i ”tårnet” i 6 timer og derfor tid til at få en snak omkring arter og kendetegn mv. Arrangementet er som skabt for Caretakergrupper, fuglestationer, lokalgrupper og fugleværnfondens reservater, som gerne vil sætte fokus på netop deres lokalitet. Husk at gode ”tårn” lokaliteter er dem, hvor man har flere naturtyper i kikkertfeltet.

Er der spørgsmål og ideer, så læg dem på Netfugls forum eller ”Tårnenes dag – Facebook”, så skal vi svare så godt vi kan!

Tilmelding sker ved at sende en mail til henrikrahr¤gmail.com (¤ erstattes med @) med følgende oplysninger: navn, adresse, e-mail, tårn/observationspost) eller tilkendegiv at I deltager på Facebook siden!

Tårnenes dag er egnet til alle som har lyst og interesse for fugle og har et ”konkurrence-gen”, så gå sammen med nogen af fuglevennerne, bestyrelseskollegaerne eller børnebørnene og find en god lokalitet og et tårn/udsigtspunkt og tilmeld jer snarest!