Sule og sælunge

SuleJeg blev ringet op af en turist, der på Nørlev Strand havde fundet en stor fugl der var viklet ind I fiskegarn. Fuglen var større end en måge og med et meget stort næb og runde øjne. Jeg aftalte at jeg kom forbi I løbet af en halv time. Under køreturen tænkte jeg over hvad det mon var for en fugl. Fuglen var en sule og finderne, en tysk familie havde fået fjernet fiskegarnet. Men nu lå fuglen bare på stranden og de vidste ikke hvad de skulle gøre. Jeg undersøgte fuglen for at se om den havde andre skader, men den var bare meget forkommen, og bad mig om at holde nallerne for mig selv, så den kunne få lov at sove. Forhåbentlig vågner den udhvilet I morgen tidlig og flyver til havs igen.

300 m. længere nede af stranden lå en unge af Spættet Sæl. Ungen var sund og rask og hvis folk ellers kanSpaettet_sael passe sig selv, stikker den sikkert til havs når den har fået hvilet. Danmarks kyster er I øjeblikket befolket med året høst af sælunger. Det er ganske naturligt. Der lå en tilsvarende sælunge på Husmoderstranden I Hirtshals også I dag.

Tekst og foto: Peter Kristensen