Spar Nord Fonden donerer udstyr

Rold_Skov_Sparnord_donation_2Spar Nord Fonden donerer nyt udstyr til fuglegruppe i Rold Skov. Ny projektor og lærred skal gøre oplevelsen endnu bedre i forbindelse med foredrag og kurser om fuglene i Rold Skov.

En gruppe af ivrige fuglekiggere i omkring Rold Skov, Rold Skov Gruppen, har gennem en årrække afholdt foredrag og møder om fugle på Skillingbro Naturskole ved Thingbæk Kalkminer. Takket være en gavmild donation fra Spar Nord Fonden bliver forholdene fremover endnu bedre i forbindelse med gruppens arrangementer.

Spar Nord Fonden har nemlig sponseret en spritny projektor i høj kvalitet, sammen med et nyt, stort lærred. Hermed bliver fremvisning af billeder og film endnu bedre end i dag, hvor gruppen bruger en noget mindre og ældre skærm.

”Vi er utroligt glade og taknemlige for det nye udstyr” fortæller Gitte Holm, medlem af Rold Skov Gruppen og initiativtager til at søge penge ved Spar Nord Fonden. ”Den nuværende skærm er lige lille nok til f.eks. fremvisning af fuglebilleder, hvor det kan knibe med at se fra de bageste rækker.”

Rold_Skov_Sparnord_donation_1

”Vi afholder en god håndfuld arrangementer henover vinteren, hvor spændende og dygtige fuglefolk kigger forbi og viser billeder og fortæller om fugle. Nu bliver oplevelsen endnu bedre, for den nye projektor viser billederne i en fantastisk kvalitet. Vi glæder os meget til at tage den i brug”, slutter hun.

Første gang projektoren kommer i brug er d. 12. februar, hvor lokale fugleeksperter inviterer indenfor til et mini-kursus i fuglestemmer. Udover aktiviteter på naturskolen arrangerer gruppen løbende fugleture rundt i Himmerland, hvor alle med interesser for fugle er velkomne.

Mere information om gruppen og dens arrangementer kan findes på DOF Nordjyllands hjemmeside.

Tekst og Fotos: Rold Skov Gruppen