Sortstrubet Drossel – en finderberetning

sortstrubet_drossel_hhl

Foto: Hans Henrik Larsen

Var kørt fra Hjørring og til Hanstholm for at aflæse cr-mærkede måger på havnen. Desværre var der faktisk næsten ingen måger på havnen, og blev derfor enig med mig selv om, at køre omkring Vejlerne på vej hjem.
Efter at have passeret den gamle jernbane dæmning ad Lundfjordvej blev jeg opmærksom på en del drosselfugle der fouragerede på en delvis oversvømmet mark på venstre side, sammen med lidt stære. Den første fugl, som kikkerten træffer er en drossel med lys grå-brun ryg og en mørk hagesmæk.
Pulsen ryger hurtigt op på 120. Kameraet ud af vinduet, og får hurtigt taget en stribe billeder.
Ringer til John Kyed, og får fremstammet at jeg holder ude i Vejlerne, og jeg vist nok har fundet en Sortstrubet Drossel han. Han ringer til Henrik Haaning som ankommer ca. 15 min senere.
I mellemtiden har fuglen været væk, pga. en billist der pludselig holdt bagved med tudehornet i bund (selv om der var plads nok til at komme forbi).
Heldigvis var fuglen kommet tilbage til marken da MLU, JFA og HHN drejer ind bag mig, og jeg kan se i Henrik`s ansigt at den er god nok.
En fugletur under middel, blev vekslet om til en super tur.

Tekst: Hans Henrik Larsen