Skagen Fuglefestival

Skagen_kp_2015_2Fredag den 8. maj og til og med søndag den 10. maj løber den 10. Skagen Fuglefestival af stabelen. Programmet er rigt og varieret, med vægt på gode gamle kendinge og enkelte nye tiltag.

Hovedkvarteret for festivalen er Skagen Fyr, populært kaldet Det grå Fyr.

Den officielle åbning står Jacob Funder for. Jacob er for nylig ansat ved Naturstyrelsen Vendsyssel og har ansvaret for etableringen af det nye oplevelsescenter i Skagen Fyr, som åbner i 2016 – og hvortil Skagen Fuglestation også tilknyttes.

Det store telt er stillet op ved fyret, og det rummer som altid Naturbutikken og festivalens Information. Fyret er åbent og i fyrbygningen udstiller Lise Pflugg og Lene Kramshøj deres naturmalerier sammen med spændende naturfotos af lokale fotografer.

Hver morgen er der morgenobservation på Nordstrand, hvor Erik Kramshøj og Klaus Malling Olsen m.fl. fortæller om fuglene, som passerer. Klaus og Erik fortsætter hver dag til Flagbakken kl. 11.00, hvor de sammen med John Pedersen holder Open Air specielt med fokus på trækkende rovfugle.

Skagen_kp_2015_3Rune Bisp sætter sine net op ved Ellekrattet og ringmærker hver halve time, hver dag mellem 8 og 12.

Konkurrencer er der to af. Begge foregår lørdag den 9. maj. Mellem kl. 00 og 17 kan du deltage i konkurrencen om at finde festivalens sjældneste fugl. I den anden konkurrence kan du hjælpe et udvalgt team, som deltager i Tårnenes Dag mellem 05 og 13 med at tælle flest forskellige arter. De sidder på Verdens Ende.
Lørdag kl. 19.30 er der stiftende generalforsamling i Skagen Fuglestations Venner. Alle er velkomne til at deltage og melde sig ind i foreningen. Efter generalforsamlingen er der foredrag ved Lars Ulrich Rasmussen og Kim Skelmose om ringmærkningen af havørneunger, som har fundet sted siden 2007.

Endvidere er der 3 fugleture, som omtales specielt her på siden under Ture og Møder.

Tekst: Børge Søndergård
Foto: Knud Pedersen