Ørnens Dag i Vildmoserne

 

Ørnens Dag 2017 lvLille Vildmose:

 

 

Det er svært at anslå hvor mange, der deltog i Ørnens Dag i Lille Vildmose.

Tårnene og andre hotspots var bemandet med stedkendte og kyndige folk, som efterfølgende kunne fortælle, at de løbende havde besøg med op til 20 personer ad gangen.

Dertil kom ”Kommandocentralen” på Vildmosecentret, hvor vi bød på rundstykker og kaffe, og hvor vi, takket være de indløbne meldinger, kunne dirigere de besøgende ud til lokaliteter, hvor der blev meldt ørn.

En 200-300 besøgende er nok det nærmeste vi kunne komme til. Seks ørne, tre Kongeørne og tre Havørne sørgede for oplevelserne i felten.

Ørnens Dag 2017 II lv

 

Ved Tofte Sø blev de gamle Havørne set parre sig. En ung
Havørn slog sig ned nær Brandvagtstårnet.

Kongeørnene var ikke meget for at flyve, til gengæld vidste vi, hvor vi havde dem, i trætoppene i Høstemark Skov. Ingen kom forgæves, der var ørn til alle.

Thorkild Lund

 

 

 

17121992_10212568304989691_1850892390_oStore Vildmose

Omkring 80 mennesker mødte op på Ørnefennevej for at kigge efter kongeørnene, og hannen sad lige så smukt i toppen af først det ene, så det andet træ, så de fremmødte kunne nyde synet gennem de opstillede teleskoper, og alle var glade. Ungen fra sidste år fløj en kort tur hen over os, og derudover kunne vi kigge på tårnfalk, svaner og gæs.

Anni Guldberg Madsen