Ørnens Dag i Lille Vildmose

Oernens_dag_2016_hovedkvarteret

Der var travlhed i “hovedkvarteret” på Lille Vildmose Centeret

Lille Vildmose er Ørneland. Her yngler to af landets tre par Kongeørne og et par Havørne, og så opholder der sig næsten altid nogle yngre ikke-ynglende ørne i det storslåede landskab. Normalt er de ikke svære at få at se. Har man først fået blik for det, vil man næsten altid kunne fange en eller flere i kikkerten. Men lidt vejledning skal der helst til, hvis man ikke er i træning. Derfor afholder DOF Ørnens Dag i Lille Vildmose og mange andre steder rundt om i landet. Så er der bare at håbe, at de vil vise sig frem den dag, vi har planlagt.

Helt uden problemer var det ikke søndag den 28. september. Det var strålende solskin og vindstille, da vi bød de første gæster velkommen på Lille Vildmosecentret klokken 10. “Nu venter vi blot på lidt vind”, lod vi folk vide. Ørnene vil helst ud at flyve, når der er lidt turbulens i luften.

Tågen letter – så er der serveret!

Ak, ja. Det skulle ikke være vind, men tåge, som vejrguderne begavede os med, og deltagernes tålmodighed blev sat på en prøve. Ved rovfugletårnet i mosens nordlige del blev sigtbarheden efterhånden dog så god, at man kunne følge et par Kongeørne, der indfandt sig på foderpladsen, hvor der i dagens anledning var lagt foder ud, og senere ved Tofte Sø blev der så klart, at man kunne stå og følge et par unge Kongeørne, der kredsede over søen, for til sidst at flyve lige hen over Toftesøtårnet, til stor jubel for publikum. Dagen var reddet.

Vi regner med at ca. 400 deltog i begivenheden. Det var 17. gang vi afholdt Ørnens Dag i Lille Vildmose (de første år kaldte vi det godt nok “De Store Fugles Dag” (først senere blev det til et landsdækkende DOF-arrangement).

Vi håber publikum fik en god oplevelse og glippede det, så er man nu bedre rustet til at tage en tur til Lille Vildmose på egen hånd og opleve ørnene.

Tekst: Thorkild Lund
Fotos: Thorkild Lund og Willy Jørgensen