Ørneflugt–kunsten at se på rovfugle

orneflugt1

 

 

Af Carl Christian Tofte.
Forlag: Koustrup og Co.
193 sider i stortformat, 388 kr.
ISBN 9788793159037
Carl Christian Tofte har her sammenfattet en dejlig bog, der strutter af kærlighed og glæde over at være ude i naturen, ude og se på fugle.

 

Bogen starter med en fortælling om fugletrækket i forhold til de forskellige fuglelokaliteter i ikke mindst i forhold til vejret, orneflugt2hvad vej er vinden, hvor meget blæser det osv. Derefter følger en gennemgang af de svenske og sjællandske lokaliteter efterfulgt af en gennemgang af de 4 årstider og hvor og hvornår, man bedst finder fuglene, der er på træk. Skagen og Fiilsø og en fortælling om efterårstrækket ved Falsterbo.

 

Bogen er også bygget op omkring Carl Christian Toftes dagbogsnotater, og det giver bogen et fint og meget personligt præg. Mine øjne har svært ved at løsrive sig fra de fantastiske akvareller, der pryder de mange sider. Kigger igen og igen og billederne er af en meget høj kvalitet og bidrager til glæden over at sidde med denne flotte bog. Bagerst i bogen er pladsen brugt til plancher orneflugt3med alle de respektive rovfugle, vi ser i den danske natur. Her gennemgås de forskellige rovfugledragter og feltkendetegn, og plancherne og beskrivelserne er super gode og flotte.
En flot og dejlig bog, der på det varmeste kan anbefales til alle, der finder en glæde ved at være ud i naturen.
Nov. 2015 Vagn Freundlich