Presse – meddelelse

fugledage_program_2013-1Fugledage i Toppen af Danmark

“Jeg tror, at der er potentiale for vores overnatnings- og spisesteder i fugleturisme. Søndag den 21.4. var jeg selv en tur i Skagen og talte med adskillige naturglade mennesker, som kom fra andre dele af vores land – bl.a. så langt væk, som fra København, Silkeborg og Horsens. Og de boede på hoteller og i feriehuse”, siger turistchef Børge Søndergård.

Foråret er som skabt til at komme ud i naturen og se på fugle. Og sommetider er det herligt, at have en dygtig guide med, som kan vise alle de små hemmeligheder og fortælle alle de interessante oplysninger, der knytter sig til at se på fugle. Og så er guidernes øjne jo meget trænede, så de kan pege fuglene ud.

Maj måned er højtid for fuglekigning her i Toppen af Danmark. Derfor ligger den populære Skagen Fuglefestival også i år i begyndelsen af maj, nemlig 9. til 12. Turistbureauerne vil gerne gøre det attraktivt at søge mod vores område, og har udvidet fugletilbuddene, så de dækker perioden fra 4. maj til 12. maj – og så har der endda sneget sig et ekstra bonusarrangement ind den 19. maj.

Takket være venlige og engagerede ornitologer og naturvejledere, som stiller deres arrangementer og ekspertise til rådighed, har Toppen af Danmark samlet en folder med en lille buket på 8 guidede ture. Flere går naturligt nok til Skagen, men der er også ture til Sæby Skov, Bannerslund plantage, Rubjerg Knude og Mosbjerg.

Folderen fås på turistbureauerne i Toppen af Danmark, men kan også downloades fra websiden: www.toppenafdanmark.dk.

Hvis man vil ud på egen hånd, så har Toppen af Danmark for kort tid siden udgivet folderen “Oplev Fuglene i Toppen af Danmark”, hvor der beskrives 10 gode fuglesteder, ligesom der er gode råd til fuglekigning, og omtaler af nogle af de interessante fugle, man kan træffe på. Også denne folder kan fås på turistbureauerne eller downloades fra hjemmesiden.

Flere oplysninger kan fås hos turistchef Børge Søndergård, Hjørring Turistservice, tlf.: 2022 1752 eller 7233 4813