Ny fotobog

Birdphotography_1The Handbook of Bird Photography af
Markus Varesvuo – Jari Peltomäki – Bence Máté
Oversat af Mina Lindroth fra finsk til engelsk 2011.

Det bedste naturbillede er det, der endnu ikke er taget. Sådan må det forholde sig. Hvordan skal man ellers forklare fuglefotografens uopsættelige jagt efter nye motiver, en jagt, der finder sted på næsten alle tider af døgnet og på alle årstider. I sommerheden omsværmet af stikkende insekter, i vinterkulden med frysende tæer og fingre og ofte i silende regn og blæst. Der rejses til fjerntliggende, eksotiske kontinenter, og det tekniske udstyr er under en konstant fornyelse. Man udveksler erfaringer med og henter inspiration fra ligesindede.
Birdphotography_2Og her kommer de tre fuglefotografer og forfattere af bogen ”The Handbook of Bird Photography” ind på en klar førsteplads. For enhver fuglefotograf – nybegyndere såvel som garvede og erfarne – er bogen ganske enkelt den ultimative inspirationskilde. Bogen uddrager essensen af de tre verdenskendte, professionelle fuglefotografers viden, talent og erfaringer. Her kan man læse om alle de elementer, der er en forudsætning for at blive en god fuglefotograf. Hvilket blandt andet inkluderer: udstyr og teknik som eksponering og fokusering. Hvordan fryser man en bevægelse, og hvordan viser man bevægelse I billedet?
Der påpeges det vigtige i at kende fuglenes adfærdsmønster i felten, og der gives anvisning på konstruktion af forskellige fotoskjul og fotografering fra bil. Man kan læse om komposition og beskæring, om lysforhold og isosætning ved specielle forhold. Alt illustreret ved fremragende fotoeksempler. Birdphotography_3
De sidste kapitler i bogen er en appetitvækker for den rejselystne. Markus Varesvou tager os blandt andet med til Island og Kuusamo i Finland. Jari Peltomäki viser billeder fra Oulu og Vaala i Finland og Bence Máté, der er ungarer, sætter fokus på Nationalparkerne Hortobágy og Kiskunság.
Bogen er på 358 sider og rummer over 300 fotografier, hvoraf flere er rene kunstværker. Den er en oplagt gaveide til alle fuglefotografer og kan i øvrigt købes ved Amazon.com til ca. 30$.

Albert Sten-Hansen juni 2014.