NORTH AMERICAN HUMMINGBIRDS–en anmeldelse

kolibri1NORTH AMERICAN HUMMINGBIRDS af George C. West.

En omtale af identifikationsbogen om kolibrier fra Nord Amerika og det nordlige Mexico.

Kolibrier kan mødes flere steder på det Amerikanske kontinent. Der findes mange forskellige arter af kolibrier, og de fleste findes i de Sydamerikanske regnskove. Verdens mindste fugl er Bikolibrien, der blot vejer 2 gram, hannen helt ned til 1,6 gram, og er 5-6 cm lang.

I denne smukke bog forklarer George West ganske enkelt og tydeligt, hvordan det er muligt at kunne identificere arter, alder og køn af kolibrier. Han deler med os sin store interesse og enorme viden om kolibrier, som han aktivt har høstet af mange års studier. Bogen er fyldt med informativ tekst, krydret med utrolige flotte fotografier, og smukke tegninger af disse bittesmå smukke og karismatiske akrobater fra fuglenes verden.

George C. West er en zoolog, der er ekspert på fuglens fysiologi og økologi. Han er professor emeritus af zoophysiology ved University of Alaska Fairbanks og forfatteren af mere end hundrede videnskabelige artikler. George C. West er ligeledes medforfatteren af bogen Do Hummingbirds Hum? og bogen Fascinating Answers to Questions about Hummingbirds , samt flere andre bøger.

kolibri3Identifikationsbogen har en indledende introduktion af de mange mange spørgsmål, som forfatteren beskriver i de valgte kapitler i guiden.

Bogen er opdelt i flere afsnit, hvor forfatteren meget minutiøst beskriver de mange detaljer og farver, som findes på og ved de smukke kolibrier. De enkelte afsnit er opbygget således, at de kan guide fugleinteresserede og andre til at identificere alder og køn på sytten arter af kolibrier, som alle findes i Nordamerika. Det sidste afsnit i bogen indeholder også oplysninger om andre otte kolibriarter, der er blevet rapporteret om, men som sjældent ses i Nordamerika.

De 6 afsnit omhandler:
Large Hummingbirds (Birds with a total length of five inches or more).
Medium-Sized Hummingbirds (Birds with a total length of five inches).
Small Hummingbirds (Birds with a total length of about 3,5 inches or less).
Accidentals.
Measurements and weights of adult Hummingbirds.
Diagrams and glossary of Hummingbirds characteristics and terms.

kolibri4Bogen er bestemt en enestående identifikationsguide, der helt er viet til kolibrier. De enkelte afsnit indeholder meget flotte farvebilleder og farveillustrationer til støtte for den beskrivende tekst, og er nem at bruge.

Omtale udarbejdet af Preben Gulbæk.
08-02-2018