Mosens Dag i Lille VIldmose

Beachflag2På Mosens Dag i Lille Vildmose havde DOF en stand i Birkesø Pavillonen, og det var helt sikkert en stor susses. Vejret var perfekt til at kigge fugle, og der kom også rundt regnet 650 gæster igennem pavillonen i løbet af dagen. Det var en stor fornøjelse for DOF’s folk at få lov at fortælle om de mange smukke og spændende fugle, som har fundet frem til den nyetablerede Birkesø.

Hjejle, Mudderklire og Skestork var nogle af de fugle, som flere gæster spurgte efter. Skestorkene, som har slået rekord i antal i Birkesø i år, stod meget langt væk, men Hjejle og Mudderklire fik rigtig mange gæster lov at se i teleskoperne, som DOF havde medbragt til lejligheden.

Flere gæster var også så heldige at se Odinshane; og et par Havørne fik Grågæs og Viber til at gå på vingerne. Det er et fantastisk syn, når det sker. Havørnene kom tilbage flere gange i løbet af dagen.

boern

Børn indtil 12 år kunne deltage i en konkurrence. De skulle finde nogle bestemte fugle på eller ved Birkesø, og så havde de mulighed for at vinde et familieårskort til Lille Vildmosecentret. Den heldige vinder blev Anaya Bro på 7 år. Tillykke til Anaya og tak til centret for at give den flotte gevinst.

Alle fuglearter, som blev set fra pavillonen, blev skrevet på en tavle i løbet af dagen. Ved dagens afslutning kunne man på antallet af forskellige arter se, at Birkesø er et sandt eldorado for fuglene.

Der var også en hyggelig lille opgave for hele familien. På den ene endevæg var der opsat en antal fuglebilleder, og så gik det ud på, at man skulle sætte det rigtige fuglenavn på det rette billede.

Boerne_konkurrenceMenneskemylder

Sete_fugle_2019Mosens Dag er en tilbagevendende begivenhed, og den finder altid sted den første søndag i september. Derfor kan vi også sige, at vi glæder os til den 1. september i 2019, når der igen bliver afholdt Mosens Dag.

Tekst: Gitte Holm
Fotos: Gitte Holm og Børge Søndergård