Kig og snak–en anmeldelse

forsideKig og snak om NATUREN og Kig og snak om ÅRSTIDERNE. Af Christine Henkel. Forlag: LAMBERTH, 1919. Begge bøger er på 16 sider og det er en papbøger. Pris kr. 69,- i Skagen Fuglestations café og butik.

 

Her præsenteres 2 særdeles flotte papbøger målrettet små børn. Bøgerne har tykke papsider, som kan tørres af med en fugtig klud. Billeder er i flotte og farvestrålende tegninger. På hver side kan man se mange forskellige dyr, som lever i den danske natur.

 

Den første bog Kig og snak om NATUREN gengiver dyr og deres levesteder, som er Blandingsskov, Ved søerne, I søerne, På marken, På engen, Nede i jorden, I skovbunden og Om vinteren.

 

Den anden bog Kig og snak om ÅRSTIDERNE gengiver insekter, dyr og planters liv igennem årets gang fortalt i 2 måneder af gangen. Her kan man f.eks. se humlebien går i hi og at egernet har nødder i depoter om vinteren, og når foråret kommer vågner humlebien og flyver ud til de første forårsblomster, og egernes får unger i huler i træet. Det er en meget troværdig gengivelse af naturens gang, og arternes livscyklus.

 

forsiderI disse bøger kan den voksne og barnet få en god snak om, hvilke arter der er nataktive, hvem der går i hi i Danmark eller trækker sydpå om vinteren; eller hvor dyrene får sine unger, hvad de lever af, og hvornår på året, man kan være heldig at se dem eller spor efter dem.

 

Alle dyr og arter er let genkendelige, altså rigtige arter, som findes i Danmark. I vignetter er der på hver side en oversigt over de fleste arter på den pågældende side med navns nævnelse. Det betyder, at barnet også kan lære at kende Stilits, Rødhals og Fiskehejre. Måske kan den voksne endda også lære noget.

 

Forfatteren skal roses for at bogen fortæller om eksisterende arter og at billederne gengiver arterne så gennemført. Og det være sig både planter og dyr.

 

Bogen kan købes i boghandlen, hvor den koster mere end kr. 300,-. Men i Skagen Fuglestations café og butik kan den erhverves for den nette pris a kr. 69,-.

Gitte Holm

oktober 2019

dyr