Icelandic BIRD guide–en boganmeldelse

Icelandic_Birdguide_3Icelandic BIRD guide. En bog af Johann Oli Hilmarson. Forlag: Mal og menning. ISBN: 978-9978-3-3220-6. Sideantal: 341 sider. 498kr i Naturbutikken.

Denne bog, er en ny version af Icelandic Bird Guide, og den er på engelsk. Bogen er udvidet og omskrevet med den nyeste viden om fuglelivet på Island. Bogen er indbundet i plastik, hvilket nok er meget praktisk, når den skal med ud i felten. Forfattteren har skrevet flere artikler om fugle samt bogen The Puffin.

Det er en fotoguide med over 700 flotte billeder. Bogen er opdelt i 6 afsnit.

Første afsnit er Seabirds, så følger Waders, Gulls, Waterbirds, Landbirds og Passerines. Hvert afsnit har sin egen farve, så når farverne første er indøvet, er bogen hurtig at slå op i. Så følger 27 sider med redefotos og æg(?!) Det troede jeg man var holdt op med, men ok, billederne kan bruges i felten, hvis man finder en rede. Mange af fuglene har fået en dobbeltside med fine fotos, udbredelseskort og en kalender, der viser ankomst mm.

Desuden er der oplysninger vedr. fuglens størrelse, vægt, antal af æg, rugetid og informationer om, hvor mange fugle der ca. er af arten på Island. Sidst i bogen er der en checkliste og en oversættelse af fuglenavnene på 12 sprog + latin.

Alt i alt en rigtig flot, god og brugbar bog, hvis turen skal gå til Island. Prisen på næsten 500kr syntes dog lidt dyr.

Anmelder: Vagn Freundlich, oktober, 2018.

Icelandic_Birdguide_1   Icelandic_Birdguide_2