I skoven var der gilde!

Godt_at_hilse_paa_vennerI Rold Skov går der temmelig ofte en gruppe mennesker rundt og kigger op i luften, ofte står de stille og lytter – og så går de videre. De har alle en kikkert om halsen, og flere af dem har en lille bog, som de ofte notere noget ned i. Gruppen nyder hinandens selskab, som en af dem forleden sagde, så kan det mærkes langt væk, at de kan lide at være sammen.

Gruppen er Rold Skov Gruppen under DOF Nordjylland og den har i år 10 års jubilæum.  Nu er gruppens medlemmer, ud over at være fugle- og naturinteresserede, og meget sociale. Og derfor blev muligheden for at holde en jubilæumsfest selvfølgelig ikke negligeret. I Skillingbro Naturskole, hvor gruppen normalt holder til, var der pyntet op med dug og fugle på bordet og flagguilander ned fra loftet, og 30 mennesker mødte frem for at fejre jubilæet. Til kaffen blev der serveret en flot lagkage med et flot billede af Sortspætter fra Rold Skov. Anders Grøndahl er fotografen bag det smukke billede.

Thorkild_Lund

Direktør Sigrig Andersen, forhenværende formand for DOF Nordjylland Thorkild Lund og nuværende formand for DOF Nordjylland Peter Kristensen blev inviteret, og dejligt var det, at Thorkild og Peter havde mulighed for at komme. Desværre kunne Sigrid ikke være med, men hun sendte en meget smuk buket blomster (Tusind Tak for blomsterne Sigrid, dem blev alle i gruppen meget beæret over), som Anders Horsten fik æren af, at få med hjem, da det var Anders, som i sin tid tog initiativ til gruppen.

Der blev holdt festtaler, råbt HURRA! og sagt mange rosende ord om gruppens sammenhold og flere af medlemmerne.

Anders_HorstenFor 10 år siden tog Anders Horsten initiativ til at starte fuglegruppen, og han inviterede alle interesserede til at komme og høre nærmere. Det blev en sucess fra start, 25 mennesker mødte op, og flere af dem holder stadig ved. Der blev lagt ud med et fuglestemmekursus, og så var basis for en egentlig caretakergruppe lagt. Da Atlas lll startede blev flere i gruppen kvardratansvarlig, så gruppen lavede fællesture i hele 8 kvardrater. Det var en rigtig god måde, at lære fuglene at kende på.

I dag består gruppen af meget øvede og let øvede fuglekiggere, som skiftes til at arrangere en fugletur en gang om måneden, oftest går turen til et sted i Rold Skov og omegn. Men der har også været ture til Mulbjerge, Mariager Fjord og Vilsted Sø.

Ca. 6 gange om året er der foredrag eller kurser i Skillingbro Naturskole, og disse aftner er næste altid godt besøgt. Det største fremmøde var til et fuglestemmekursus, hvor der mødte 43 deltagere op.

kage_sortspaette

Gruppen har også være på flerdagsture til spændende fugledistinationer. Dette forår var flere i gruppen i Müritz i Tyskland, og havde en rigtig spændende tur.

At Rold Skov Gruppen er en aktiv gruppe er der ingen tvivl om Og det er den fordi alle i gruppen er aktive og deltage på det plan, der er muligt for den enkelte. Der er store og små opgaver, feje gulv efter mødet, tømme en opvasker, sende invitationer ud til julefrokost, sørge for økonomi, arrangere en fugletur i løbet af året, kontrollere diverse fuglekasser til Hvinænder, Ugler og Vendehals og alt muligt andet, og nok det allermest vigtige – registrere på dofbasen, hvad der bliver set af fugle i Rold Skov.

Til sidst skal det pointers, at gruppen bestemt er åben for nye medlemmer. Der kommer ofte nye med, og er man ikke erfaren ud i fuglesangen, så er alle i gruppen søde til at lære fra sig. Så kom glad og vær med.

Tekst: Gitte Holm
Fotos: Carl Jørgen Andersen og Gitte Holm

 

Der_gåes_til_bords         Daekket_op