Høstdage på Knivholt 2019

DSC02716Der har igen i år været høstdage den 17. og 18. august på Knivholt.

Det var også en fejring at Knivholts 600 år som selvstændig gård.

Knivholt havde da været fæstegård under Asdal Hovedgård. Da ejeren atf Asdal Hovedgård ikke havde mandlige arvinger, overgår Knivholt til en datter og svigersøn i 1419. Der udstedes et selvstændigt skøde på Knivholt.

Gården drives med skiftende ejere frem til Frederikshavn Kommune overtager jorden i 1970`erne og siden også hovedhuset og fredskoven. Kommunen ejer stadig Knivholt, som i dag er en selvejende institution ”Foreningen Knivholt Hovedgaard”.

DSC02701

Der er mange forskellige foreninger, som har til huse på Knivholt. Her bruger også DOF Nordjyllands Frederikshavngruppe et lokale.

I dag hedder Knivholt Hovedgaard ”Folkets Hovedgård” så høstdagene skulle have været en fest for alle, men da det regnede og blæste lørdage og søndag eftermiddag, kom der ikke ret mange mennesker.

DOF skulle have haft vores telt oppe, men regn og blæst gjorde, at vi krøb i læ indendøre. Det var umuligt at få teltet op, da det ikke kunne vendes således, at der var læ for både regn og blæst.

Aktivitet for børnene var at lave fuglekasser. De blev i år samlet med skruer i stedet for med søm. Børnene skulle, når de havde lavet en redekasse, tegne en fugl eller skrive et fuglenavn på et stykke papir.

DSC02753 - KopiVi snakkede med en del mennesker om fodring af fugle i haven. Der var også en del, som spurgte efter hvilken fugl, de havde set i haven eller i skoven.

Tak for gode høstdage til Carsten, Ulla, Henning , Torben og Erland.

Tekst og foto: Aase Jensen