Hot lige nu – Fuglebiblioteket i Golfhuset

bib1Hvis vejret en dag ikke rigtig er til en fugletur, kan man jo altid kaste sig over bøger om fugle i stedet.  I Fuglebiblioteket på Borgmester Jørgensensvej i Aalborg har vi 5 reoler – omkring 700 bøger og turrapporter – om fugle og fuglerejser, og vi arbejder til stadighed på at få nye og flere bøger ind.

Skal du ud at rejse, så brug Fuglebiblioteket til at finde noget om fugle på dit rejsemål, og vil du vide mere om enkelte arter, kan du også finde det her.

bib3

Link til listen over bøger i Fuglebiblioteket ligger på dofnord.dk under Biblioteket – Oversigt bøger og tidsskrifter. Det er et pdf-dokument, og du kan søge i det ved at bruge Crtl-F. Så kommer der et lille vindue forneden, du kan skrive i.

En søgning på Mallorca vil give både bogen ” A birding tourist’s guide to Mallorca” og en stribe rejserapporter. Og en søgning på Kongeørn giver både “Kungsörnen 2014” og “The golden eagle”. Vi arbejder på at gøre systemet med emneord så godt som muligt.

bib2

 

Listen er ordnet efter hovedemner (med tal) og derefter emneord. Meningen er, at bøgerne om for eksempel Spanien kommer til at stå samlet på listen, så det fungerer så brugervenligt som muligt.

Udover bøger og turrapporter har vi også en stribe tidsskrifter om fugle. Vi arbejder på at finde en måde at gøre artiklerne nemme at finde.

 

bib4De nye bøger får vi dels som anmeldereksemplarer ( læs anmeldelserne på dofnord.dk), dels køber vi for de penge, vi får ind ved den årlige og meget hyggelige bogauktion i november. Den annonceres på dofnord.dk hvert år, og det plejer at være en rigtig god aften.

Fuglebiblioteket har åbent den første onsdag hver måned  (undtagen juli) fra 10-12, og så når der er arrangementer i Golfhuset. Første chance fra nu er på torsdag (18.2), når der er foredrag om Madagascar.

 

bib5 Alle DOFs medlemmer kan bruge Fuglebiblioteket. Kom og kig – vi hjælper gerne med at finde noget om lige det, du har brug for.

Anni Guldberg Madsen