Hirtshals Fyr og Havn

Tscherning Tornby klitpl 026Månedens tur fandt sted den 17. februar. Kl. 10 var vi samlet 17 deltagere ved Hirtshals Fyr. I de første timer blev vi udsat for dis, blæst, regnbyger samt en enkelt snebyge.
Vi kiggede først lidt fra bunkeren på kystskrænten lige nedenfor fyret. Herfra så vi blot Ederfugle og Skarver, og besluttede ret hurtigt at køre mod havnen.
Undervejs brugte vi dog nogen tid til at lede efter Toplærker i byen. Det havde vi desværre ikke held med. Ved havnen så vi igen Ederfugle, Skarver samt nogle af havnens mange måger.

Der blev spejdet en del efter Gråmåge og Hvidvinget Måge blandt de mange Svartbag, Sølvmåger, Stormmåger og Hættemåger. En enkelt måge kunne vi ikke artsbestemme. Den havde både karakterer af Sølvmåge og Gråmåge/Hvidvinget Måge. Måske var det en hybrid eller en leucistisk Sølvmåge.

Tscherning Tornby klitpl 002Vi kørte nu tilbage til fyret, hvor vi spiste vores frokost i det lille Stenmuseum, hvor vi var i ly for regn og i læ for vind.

Herefter kørte vi til Tornby Klitplantage, hvor der nu var blevet tørvejr, og hvor vi sammen med et par lokalkendte gik en tur gennem skoven ud mod klitterne. Så langt nåede vi dog ikke, før en større vandsamling fik os til at gå tilbage mod bilerne. Nu begyndte der at komme huller i skydækket, og vi fik lidt solskin på tilbageturen. Undervejs hørte vi lidt til forskellige småfugle.
Vi sluttede turen med at køre til Kærsgård Strand, hvor det lykkedes os at komme ud på den brede strand.

En enkelt deltager var kommet fra Århus i håb om at se de sjældne måger og Toplærke, men måtte køre skuffet hjem.

Poul Erik Sperling og Tscherning Clausen