Hirtshals – en Gråmejsetur

graamejse_031213_pes_1Tirsdag den 3. december 2013 afholdt de nordjyske Gråmejser årets sidste tur.

14 deltagere mødtes ved Hirtshals Fyr på denne blæsende dag. Der blev først observeret fra fyret og senere fra bunkerne længere nede af klinten samt fra stranden. Der blev bl.a. set arter som Rødstrubet lom, Skarv, Sortand, Fløjlsand, Ederfugl, Dobbeltbekkasin og Sandløber.

Tilbage ved fyret spiste vi frokost i madpakkerummet, hvor der også er et lille stenmuseum.

Herefter var det tid at køre til havnen, hvor vi fik set de tre arter, vi var blevet stillet i udsigt og havde set frem til at se. Først fik vi øje på to Gråmåger i et af havnebassinerne, og da vi senere gik ud af en af molerne viste der sig tre Toplærker, som både lod sig se og høre på kort afstand.graamejse_031213_pes_2 En af de lokale fuglekiggere fortalte at han ikke før havde set Toplærkerne på denne mole. Hvor heldig kan man være?

Den sidste art, en flot langhalet Havlit-han, blev fundet i en strandsø øst for havneområdet. Så jo, man kan virkelig være mere heldig, – at den var så tæt på og fotogen.

Efter en god dag i godt selskab og med god hjælp af lokalkendte fuglekiggere sluttede fugleturen ved 14.30-tiden.

Ønsker I at se eller printe hele fuglelisten ud, gå ind på Dofbasen.dk, søg på dato = 3-12-2013 og observatør = Poul erik sperling, så får alle arter og antal frem.

 

Poul Erik, Svend Erik og Tscherning