Halkær Sø – en Gråmejsetur

img_1588Torsdag den 19. september i fin solskin var vi 11 gråmejser mødt op på P-pladsen ved Sebbersund dæmningen. Den første fugleoplevelse, der mødte os var en stor flok (700) viber som sad og solede sig på stenene ved siden af dæmningen.

Herfra kørte vi ned til Halkær Sø, hvor vi startede ved obs-pladsen på østsiden af søen.
Her så vi rigtig mange Trold- og Pibeænder, men det mest iøjnefaldende var de mange Lille Lappedykker, de var overalt i kanten af søen, vi talte over 90 stk.

Så kørte vi ned til sydenden, img_1592den er lidt svært tilgængelig, men vi så søens rovfugle her en rørhøg, en tårnfalk og et par musvåger.

Op af vestsiden sås ikke så meget, der er modlys her om formiddagen. Men et stop ved dæmningen mod nord gav et par Ravne og vi hørte en del Skægmejser, men vi så kun en meget kort i toppen af et tagrør.

Så var det middag og turen gik til Stavn og Barmer enge, hvor vi startede med kaffen og madpakken, vi havde lånt både- og jagthuset ved bådepladsen, så vi kunne sidde inde i læ for vinden.

Men selv om vi sad indenfor og snakkede,  fik vi heldigvis ikke helt fred for fuglene, for pludselig kom der en flok lysbuget  Knortegæs tæt forbi over fjorden, som sås fint fra vinduet.

På vejen ned og tilbage så vi også nogle efterhånden sjældne fugle, nemlig 9 Agerhøns, vi tog et par smutveje ned til fjorden på vej mod Stavn, men så kun få gæs, hvilket måske skyldtes at jagten er gået ind på gæs, da der var en hel del sydetønder/skjul på engene herude.

Vi sluttede turen på Stavn havn med et par Hvide Vipstjerter og en musvåge inde over skoven.

img_1595Ønsker I at se eller printe hele fuglelisten ud, gå ind på Dofbasen.dk, søg på dato = 19-09-2013 og observatør = Poul erik sperling, så får alle arter og antal frem.

 

Poul Erik Sperling