Hald Sø – turrapport

hald_soe_311 forventningsfulde fuglekikkere fra Ålborg, Frederikshavn og Hjørring var sluttet op om arrangement, Hald Sø den 14. april. Kl. ca. 9,00 var alle mand nået frem til slugten bag Niels Bugges Kro hvor turens første fugl blev ikke mindre end en Fiskeørn som kredsede over søen, oppe bag kroen blev det til Lille flagspætte, Korttået Træløber, Isfugl, Bjergvipstjert, Grønspætte, Spætmejse, Halemejse en flagermus samt et Egern plus det løse. Efter en kort kaffepause med underholdning af træløber, forlod vi slugten og gik på den anden side af vejen. Her gik vi langs vandløbet hen til alléen langs søen, hvor det største hit nok var en Havørn som vi så et par gange.

Kl. Ca. 11,00 kørte vi til Non Mølle, hvor vi fortsatte turen i håb om at se den Lille Flagspætte, men igen måtte vi nøjes med at høre den, til gengæld fik alle deltagere sine første Grandsangere og Landsvaler at se.

hald_soe_1_hhlKl. 1300 blev det sidste af madpakken fortæret i læ af bilerne, alle var enige i, at området er et stykke flot natur som skabt til spætter og andre hulrugere.

Tekst: Henrik Pedersen.
Foto: Hans Henrik Larsen og PK.