Gulls simplified – en anmeldelse

forside

Gulls simplified. A comparative approach to identification. Af Pete Dunne og Kevin T.Karlson. Princeton University Press, 2019.

Vi har fremragende bøger om måger, blandt andet Klaus Malling Olsens Gulls of the world. Men denne bog har en anden tilgang til mågerne, og hvis man altid har syntes, at mågeidentifikation var vildt besværligt, er den en virkelig stor hjælp.

Det skal lige siges allerførst, at det drejer sig om måger i USA, og at denne bog omhandler 25 måger, hvor Klaus Mallings har 61 med, men når det er sagt, er man godt dækket ind med de mere almindelige danske måger, og når man lige har checket de engelske navne, kan man gå i gang med den store måge-indlæring.

Bogen fokuserer på at sammenligne størrelse, silhuet og opførsel, og der er masser af billeder. Derudover er der Quiz-spørgsmål, så man kan checke sin indlæring.

Da jeg så den først, tænkte jeg: Hvad skal vi med endnu en mågebog. Men den kan faktisk noget, den her bog, For at tage sølvmågen som eksempel, så er der 12 sider om den med 47 fotos og et udbredelseskort. Der er en generel profil og omtale af Adult breeding, Adult nonbreeding, Immature (juvenile), Immature (includes 1st and some 2nd winterbirds), Subadult og Hybrids -se billedserie herunder.

sølvmåge 1  sølvmåge 2

sølvmåge 4  sølvmåge 4

sølvmåge 5  sølvmåge 6

Den er et godt supplement til andre mågebøger, og vi har selvfølgelig dem alle sammen i fuglebiblioteket.

Tekst og fotos: Anni Guldberg Madsen