Gråmejseture – efteråret 2015

Nabben_FalsterboGråmejserne er DOF Nordjyllands tilbud til især seniorer. Alle er dog velkomne til at deltage.Ture og andre arrangementer afholdes på hverdage og foregår primært i dagtimerne. De fleste ture er på 4-5 timers varighed

Efterårsprogrammet 2015 er nu klar og du kan se de fulde turbeskrivelser på hjemmesiden.

Den første tur går til Vejlerne, torsdag den 27. august 2015. Vi tager, afhængig af vejr og vind, rundt til de forskellige tårne og skjul i området som Bygholm Dæmningen, Lund Fjord, Kærup Holme, Arup Vejle med flere. Der er mange gæs, ænder og vadefugle på denne tid, men også mulighed for at se Havørn, Vandrefalk, Trane og Skestork.

Næste tur er en større sag. Her taqer 4 dage til Falsterbo, mandag den 14. til torsdag den 17. september. Falsterbo er et af de bedste steder for at se trækkende fugle om efteråret. Det er en fantastisk oplevelse, hvis vi er heldige med vejret. Det er et stort antal fuglearter, man kan være heldig at opleve. For ikke alene er selve Falsterbo spændende, men der findes også en række gode lokaliteter i det sydlige Skåne, som er værd at køre efter, hvis vejret ikke arter sig helt for det store fugletræk over Falsterbo.

Hvepsevaage

I oktober går turen til Roshage, Hanstholm mandag den 5. oktober 2015. Vi satser på blæst fra vest, så vi kan få set Suler, Kjover, Mallemukker, forskellige mågearter som Ride, Dværgmåge og den sjældne Sabinemåge samt måske de mere sjældne Skråper og Stormsvaler. Vi vil sikkert også aflægge besøg i Hanstholm Havn og i Fyrhaverne. Desuden har vi også søerne Vandet Sø og Nors Sø indenfor rækkevidde, og skulle det gå helt galt, kan vi jo køre omkring Vejlerne hjem.

I oktober indbydes der endvidere til foredrag: Galapagos, rejsefortælling og billeder af Jan Andersen, onsdag den 21. oktober 2015 kl. 14-16.00 i DOF-lokalerne, Golfhuset Borgmester Jørgensensvej 11, Aalborg.

Sidenhen går turen til Fur, tirsdag den 27. oktober 2015. På Fur skal vi især opleve den særprægede og varierede natur, og så må vi se, om der også er fugle på denne årstid.

I julemåneden er der to arragementer. Vi starter i Sæbygård skov og omegn torsdag den 3. dec. 2015. Vi begynder med at gå en tur i skoven langs åen, hvor vi vil kigge efter Vandstær og ser/lytter til skovens vinterfugle. Derefter kører vi lidt efter, hvor vi ved der er andre vintergæster at kigge på i lokalområdet. Det kan være ved Stensnæs elle Voerså området.

vandstaer

Vi slutter dette års program med at afholde Julefrokost og en tur i Østerådal onsdag den 9. december for alle, der har lyst til nogle timers hyggeligt selskab og noget god julemad. Vi begynder med at mødes i Østerådal i Aalborg ved Naturhuset kl. 11.00 og går en tur på en god times tid, hvor vi kigger på, hvad der er af fugle og samler appetit. Derefter kører vi til Golfhuset hvor vi samles til en hjemmelavet julefrokost, som vi vil stå for.

Og så tager vi hul på 2016 med en tur til Als Odde, Mariager Fjord, torsdag den 21. januar 2016. Vi kan gå op langs østkysten mod Helbertskov eller langs diget på fjordens nordside. Alternativt kan vi besøge Lounkær Skov eller Lunden ved Havnø.

 

Hvis du vil vide mere om turene eller foreslå nye ture, så kontakt en af kontaktpersonerne:

Poul Erik Sperling. Tlf.: 20 28 44 05, pes@vildtfarmnord.dk.

Tscherning Clausen. Tlf.: 98 31 73 54, tsc.vib@mail.tele.dk.

Svend Erik Mikkelsen. Tlf.: 61 60 73 61, svemik45@hotmail.com.

Tekst: Poul Erik Sperling og Børge Søndergård, juli 2015