Gråmejsetur til Sæbygård Skov den 3. november 2015

saeby1

 

 

Denne tur havde 11 deltagere, som mødtes ved den gamle pavillon Skovlyst.

Vi begyndte med at gå langs åen i håbet om at se Vandstær eller spor efter denne. Det lykkedes desværre ikke, heller ikke da vi senere på formiddagen igen gik et stykke langs åen. Men skovens mere almindelige fugle som Musvit, Blåmejse, Spætmejse, Rødhals, Solsort og Gærdesmutte blev set og hørt. Vi gik derefter gennem skoven til Gedebjerg, som i mangel på bedre blev turens højdepunkt med sine 85 m o.h. Der var desværre lidt diset vejr, men lidt efter lidt skinnede solen gennem disen. Her blev der bl.a. hørt Topmejse.
saeby2Vel nede af den smattede bakke fortsatte vi gennem skoven indtil vi nåede ud i et åbent område. Undervejs var der flere gange flokke af Grønsisken og Bog- og Kvækerfinke i træerne omkring os. Her blev der også set Sortmejse, Musvåge samt to ravnepar, der i længere tid underholdt os med deres territorieflyvninger, hvorunder der af og til var en af Ravnene der drejede 360 grader om sin længdeakse.
Tilbage ved bilerne var der tid til frokosten og til planlægning af resten af turen. Vi blev enige om, at køre til Asaa Enge og Havn. Her blev der bl.a. set Rødben, Lille Lappedykker, Pibeand, Gråand, Sortand, Hvinand, Ederfugl og Lomvie. Dagens bedste oplevelse blev kun forundt de fem-seks deltagere, der holdt længst ud, nemlig en Mosehornugle, der lettede ude fra strandengen.

Svend Erik, Poul Erik og Tscherning

saeby3