Gråmejsetur til Halkær Sø, Barmer og Staun Enge

SEM_Valsted_graamejserMånedens Gråmejsetur blev afviklet torsdag den 17. november med 11 deltagere og for engang skyld med markant flere mænd end kvinder hhv. 10 og 1. Vores held med at have godt vejr med sol på vore ture er vist sluppet op, så vi havde en del skyer med regnbyger, men dog også med tørvejr og lidt sol ind imellem.
Fra mødestedet ved Sebbersund Dæmningen kørte vi først til Halkær Sø og Ådal. Vi gjorde holdt flere steder både på øst- og vestsiden af søen, hvorfra vi bl.a. så Fiskehejrer, Sangsvaner, Pibeand 410, Krikænder, Skeænder, Troldand 315, Bjergand 1, Hvinænder, Stor Skalleslugere, Blå Kærhøg 1 hun, Musvåger, Tårnfalke, Sjagger 50, Skægmejse 3 som blev set på nært hold og Ravn 3. Undervejs holdt vi kaffepause og nød udsigten over søen og ådalen.

SEM_Valsted_sael
Herefter kørte vi mod Valsted og derfra ud til Barmer og Staun Enge. Her så vi ikke så mange gæs som forventet, men dog Grågås 20, Bramgås 60, Mørkbuget Knortegås 1, Lysbuget Kortegås 185 samt bl.a. Gravand 250, Pibeand 150, Hvinand 30, Fjeldvåge 1, Vibe 120, Hjejle 250, Bjergirisk 150 og Snespurv 30. Vores frokost blev nydt i en hytte ved fjorden, som står til rådighed, for hvem som måtte komme forbi. Her havde vi en fin oplevelse, da Erland opdagede, at der lå en Spættet Sæl i en jolle, der var tøjret nær stranden. Det gav anledning til mange fjollede udtryk som f.eks.: ”Mon den sæl er hoppet derop?”, ”Ja, sæl’fø’lig.” osv.
Turen blev afsluttet med en fin Blå Kærhøg der fløj fra engene og ud mod Hornsgård Holm.

Tekst: Tscherning Clausen
Foto: Svend Erik Mikkelsen