ForsideGråmejserNord

GråmejserNord   –   Specielt for SENIORER

Disse ture afholdes på hverdage og henvender sig især til seniorer. Alle er dog velkomne til at deltage. De fleste ture er på 4-5 timers varighed. Medbring madpakke og drikkevarer samt påklædning og fodtøj efter årstiden.

Hvis du vil vide mere om turene eller foreslå nye ture, så kontakt en af kontaktpersonerne:

Poul Erik Sperling.
Tlf.: 20 28 44 05
pes@vildtfarmnord.dk

Svend Erik Mikkelsen.
Tlf.: 61 60 73 61
svemik45@hotmail.com

Peter Manstrup.
Tlf.: 20 54 01 20
p.manstrup@gmail.com

 

Mail-liste for GråmejserNord.

For kort-varsel turer, udsendes der en mail 1-2 dage før.

Kan eks. være til isvåge ved Sebbersund en solskinsdag, en Brun Tornskade et sted i Nordjylland eller traneovernatning med solskin kl. 17.00 ved Krabtårnet, Vejlerne. 

Send din mail adr. til: svemik45@hotmail.com  mærket til Gråmejselisten.

 

Ture i 2022  


NB! Samkørsel er aflyst indtil videre på grund af Coronaen.

Rold Skov, onsdag den 24. august

Mødested: Rebild Hus P-plads kl. 9.00.

Vi håber at Rold Skov er blevet udpeget til en af de 10 nye NNP’ere. Derfor denne tur. Vi vil gå en tur gennem forskellige biotoper, der til sammen vil kunne gøre Rold Skov til en fantastisk NNP i Danmark. Også her kigger vi på, hvad vi finder på turen rundt i området af fugle, sommerfugle, guldsmede m.m. Vi trækker gerne på deltagernes viden om natur, så vi får en så bred viden om biodiversiteten denne augustdag. 

Turleder: Peter Manstrup, Poul Erik Sperling og Svend Erik Mikkelsen.

 

Vejlerne, mandag den 12. september

Mødested: Besøgscentret, Bygholmdæmningen kl. 9.00

De sene vadefugle er nu kommet fra nord, og søerne er sikkert fyldt med andefugle. Vi tager rundt om det store naturområde og besøger nogle af de mange fugleskjul og oplever næsten med sikkerhed: Skestorke, sølvhejre, traner og havørne.

Turledere: Svend Erik Mikkelsen og Peter Manstrup.

 

Vadehavet, mandag 10. oktober til torsdag 13. oktober.

Mødested: Skjern Enge tårnet kl. 11.00 mandag.

Efterårsturen går denne gang til Vadehavet. På denne tid af året myldrer vadefladerne med vade- og andefugle, og tusindvis af gæs søger føde på markerne om dagen. Rovfugle er der selvfølgelig også: Havørn, vandrefalk og blå kærhøg.

Lidt afhængig af vejr og vind kan turen byde på: “sort sol”, Vadehavscentret og en masse natur og kultur. Der bliver måske også tid til et besøg i Draved Skov, der bliver en af de kommende Naturnationalparker.

Vi bor i huse på Skærbækcentret. Disse huse rummer et fint køkken/alrum og to værelser med hver to senge, og der er sågar en hems. Prisen for et hus i denne periode er 1070 kr. for 3 overnatninger. Da husene skal betales 10 dage efter bestilling, anbefaler vi, at I selv bestiller. Vi skal gerne koordinere, så skriv ved tilmeldingen om ønsker. Vi kommer til at passere grænsen nogle gange, så man skal medbringe pas. Tilmelding til Peter Manstrup p.manstrup@gmail.com

Turledere: Svend Erik Mikkelsen, Poul Erik Sperling og Peter Manstrup.

 

Gåsetur i Bolle og Try Enge den 3. november.

Mødested: Rærup slambassiner kl. 9.00.

Dagen efter vi har gennemgået gåsestemmer tager vi på en tur ud i landskabet for at opleve stemmerne i naturen. Vi startet dog med at gå en lille tur ved slambassinerne, hvor vi vil høre og se skægmejser m. m. Derefter tager vi på gåsesøgning i det sydøstlige Vendsyssel, hvor vi vil høre og se så mange gæs som muligt, samt rovfugle m fl. 

Turen varer 5 til 6 timer.

Turleder: Poul Erik Sperling og Svend Erik Mikkelsen.

 

Henrik Christoffersen vil berette om en rejse til et par af USAs nordvestlige stater.

Torsdag den 10. november 2022 kl. 14 til 16 i Golfhuset, Borgmester Jørgensensvej 11, Aalborg.

Henrik vil fortælle om sit besøg hos en familie i Idaho. En familie med fugleinteresse, der bor på en meget stor og skøn naturgrund med masser af fugle. Familien har givet os mange gode og spændende oplevelser, som er værd at tale og høre om. Derudover vil Henrik bl.a. foretage en afstikker til Yellowstone Nationalpark.

Der kan købes kaffe og kage og biblioteket er åbent.

 

Fugletur med efterfølgende julefrokost, torsdag den 8. december.

Mødested: Den store P- plads i Lundby Bakker kl. 10.00.

Vi holder julefrokost som afslutning på årets program og starter med at gå en tur i Lundby Bakker og Krat. Det er med fokus på skovens vinterfugle. Turen varer små 2 timer.

Derefter kører vi til Golfhuset og holder julefrokost. Pris: Vi tilstræber igen en personlig platte til en pris så rimelig som muligt. Vi afholder et arrangement i forbindelse med frokosten og modtager gerne gode ideer til forårets turprogram.

Tilmelding til Svend Erik Mikkelsen

svemik45@hotmail.com

Turledere: Peter Manstrup, Poul Erik Sperling, Svend Erik Mikkelsen.

 

Gravlev Ådal, mandag den 23. januar 2023.

Mødested: P-pladsen lidt nord for Kousbækken i Rebild Bakker kl. 10.00.

Vi vil på denne tur lede efter vinterfugle som vandstær, bjergvipstjert og eventuelt isfugl i kilder og bække i området. Kousbækken kaldes også Kovadsbækken og starter i en stor vældkilde oppe i Stendalen hvor vi starter besøget, og hvad der videre skal ske afgøres på dagen.

Turledere: Poul Erik Sperling og Peter Manstrup.

 

Fuglestemmer.

Vi fortsætter med at tage aktuelle fuglestemmer og andre naturemner i småbidder koblet med bibliotekets åbningsformiddage.

Vi vil lade nogle forskellige komme og fortælle om og hører ca.10 fuglestemmer pr. gang fra kl. 10.30 – 11.30. Tag gerne din fuglebog med.

Onsdag den 7-09-2022: Vadefuglestemmer ved Poul Erik Sperling

Onsdag den 5-10-2022: Dyrehold i Naturnationalparker ved Poul Erik Sperling

Onsdag den 2-11-2022: Gåsestemmer ved Svend Erik Mikkelsen. Der er gåsetur dagen efter.

Vi vil servere kaffe og småkage, og der er  mulighed for at se og låne bøger.

 

Vi håber at møde Jer på turene og til møderne – hilsen

 

Svend Erik Mikkelsen, Peter Manstrup og Poul Erik Sperling.