GråmejserNord

GråmejserNord   –   Specielt for SENIORER

Disse ture afholdes på hverdage og henvender sig især til seniorer. Alle er dog velkomne til at deltage. De fleste ture er på 4-5 timers varighed. Medbring madpakke og drikkevarer samt påklædning og fodtøj efter årstiden.

Hvis du vil vide mere om turene eller foreslå nye ture, så kontakt en af kontaktpersonerne:

Poul Erik Sperling. Tlf.: 20 28 44 05, pes@vildtfarmnord.dk.

Tscherning Clausen. Tlf.: 98 31 73 54, tctscherning@gmail.com

Svend Erik Mikkelsen. Tlf.: 61 60 73 61, svemik45@hotmail.com

Peter Manstrup. Tlf.: 20 54 01 20, p.manstrup@gmail.com

 

Mail-liste for GråmejserNord.

For kortvarsel turer, udsendes der en mail 1-2 dage før. Kan f.eks. være til isvåge ved Sebbersund en solskinsdag, en Brun Tornskade et sted i Nordjylland eller traneovernatning med solskin kl. 17.00 ved Kraptårnet i Vejlerne.

Send din mailadresse til Svend Erik Mikkelsen: svemik45@hotmail.com mærket til GråmejserNordlisten.

 

Ture i 2020 – Foråret

Nordmandshage og Vendsyssels østkyst, mandag den 13. januar 2020. Mødested: Kvicklys P-plads, Loftbrovej, Bouet kl. 09 eller ved Hals Kirke kl. 09.45.

Vi ser først efter fugle ved Hals Havn og kører derefter ud til Nordmandshage samt op langs kysten til Hou, og Gerå. Ved Limfjorden er der mulighed for knortegæs og forskellige vadefugle og måske en Havørn. Langs østkysten trækkende Suler, Sortand med flere og i baglandet svaner, gæs og rovfugle.

Den endelige rute afgøres på dagen, afhængig af hvilke fugle der er i områderne, samt vejrforholdene. Turen varer 4-5 timer, husk madpakke og drikkevarer.

Turledere: Poul Erik Sperling og Svend Erik Mikkelsen.

 

Lille Vildmose, torsdag den 13. februar kl. 14.00 til ca. 18.00. Mødested: Brandvagttårnet på Ny Høstemarkvej i Lille Vildmose.

Der er opdaget en lokalitet, hvor der kollektivt overnatter en del Blå Kærhøge. Fuglene ankommer fra omkring solnedgangstid og en time frem, indtil der er mørkt, og de ankommer som oftest enkeltvis og fra alle retninger. Senest blev der den 16. januar set 26 Blå Kærhøge. Først vil vi dog se efter, hvad der ellers befinder sig i området. Det er især forskellige gåsearter, ørne, Sølvhejrer, og hvem ved – måske en elg eller to. Vi afventer en dag med gode betingelser, i det mindste tørvejr, inden vi vælger dato. Der vil så blive givet besked nogle dage forinden via e-mail.

Turledere: Svend Erik Mikkelsen og Tscherning Clausen.

 

Henrik Christoffersen vil berette om en rejse til et par af USAs nordvestlige stater. Torsdag den 19 marts kl 14 til 16 i Golfhuset, Borgmester Jørgensensvej 11, 9000 Aalborg.

Henrik vil fortælle om sit besøg hos en familie i Idaho. En Familie med fugleinteresse, der bor på en meget stor og skøn naturgrund med masser af fugle. Familien har givet os mange gode og spændende oplevelser, som er værd at tale og høre om. Derudover vil Henrik bl.a. foretage en afstikker til Yellowstone Nationalpark.

Der kan købes kaffe og kage og biblioteket er åbent.

 

AFLYST! Skindbjerglund, torsdag den 26. marts 2020. Mødested: Pendlerpladsen Th. Sauersvej (ovenfor motorvej E45) kl. 08.30 eller Gerding Kirke kl. 09.00.

Vi går en tur i den fine gamle skov ned til Lindenborg Å. Det er et fint sted for hulrugende fugle. Hvis vi er heldige, ser vi Sort- og Grønspætte samt mange Stor Flagspætter.

Turen varer 4-5 timer. Medbring proviant.
Turledere: Poul Erik Sperling og Peter Manstrup.

 

AFLYST! Skagen, en dag i uge 17 eller 18 (april) 2020. Mødested for samkørsel fra Aalborg: Kvicklys P-plads, Loftbrovej, Bouet kl. 06.30 eller Skagen Nordstrand kl. 08.00. Vi prøver at finde en dag med gode muligheder for fugletræk, og giver nærmere besked nogle dage forinden.

Vi begynder med at se på havtræk ved Nordstrand, hvor der bl.a. kan ses Sule og kjover samt udtrækkende rovfugle. Afhængig af vind og vejr kan vi se efter småfugle i Ellekrattet og senere på dagen rovfugletræk fra Flagbakken eller en af de andre gode lokaliteter.
Trækket er begyndt for rovfugle som Fiskeørn, Blå Kærhøg, Spurvehøg, Rød Glente, Vandrefalk, Dværgfalk og de første Lærkefalke.
Turen bliver en heldagstur, så husk at have rigeligt med drikkevarer og mad med.

Turledere: Peter Manstrup, Tscherning Clausen og lokale Knud Pedersen.

 

Nymølle Bæk, tirsdag den 19. maj 2020. Mødested: Pendlerplads Vodskov nord, afkørsel 18 kl. 7.15 eller ved P-plads Jyske Ås kl. 8.00. Pladsen ligger på Brøndbakvej, hvor Børndumvej går over i Skævevej.

Vi kører først til Nymølle Bæk, hvor vi lytter på fuglesangen i skoven, der ligger smukt i et kuperet terræn. Derefter kører vi til Lunken Naturskole, hvor vi spiser madpakker. Vi slutter turen et tredje sted i Jyske Ås. Vi vil opleve masser af syngende og ynglende fugle, enkelte rovfugle m. m. og Bjergvipstjert ved Lunken.

Der kan være sumpede strækninger på turen. Proviant til en 6 til 7 timers tur.

Turledere: Peter Manstrup og Svend Erik Mikkelsen

 

AFLYST! Bustur Holland 25/5-28/5 2020. 

Dette er den foreløbige turplan, som vi arbejder med:

Afgang mandag morgen den 25. maj og hjemme torsdag aften den 28. maj.

Vi vil i år kikke på fugle i det tyske og det nordvestlige Hollands vadehavsområder, og vi starter ved Hamburger Hallingen og fortsætter ned mod det nordlige Holland. I Holland vil vi også besøge et stort område med Rewildning: Oostvaardersplassen, der har været foredrag dernede fra på Naturmødet. Det er et 5.500 ha. stort område med vildheste (Konik) og urokser (Heckkvæg), samt krondyr til at passe naturen. Vi forventer fugle som: purpurhejre, nathejre, blå kærhøg, lærkefalk, gulirisk, pirol

Turens pris for 3-4 stjernet bus, hotel og aften og morgenmad bliver ca. 3.500-3.900 kr. (max. pris 3500-3.900 kr., min. 25 og max. 40 deltager) – tillæg for enkeltværelse ca. 500 kr.

GråmejserNord inviterer Gråmejserne i Nordvestjylland med på turen.

Turen arrangeres i samarbejde med Hanstholm Rejser.

Turledere: Jan Skjoldborg Kristensen, Svend Erik Mikkelsen og Poul Erik Sperling.

Gerne hurtig forhåndstilmelding, så vi kan se om der er basis for turen til Poul Erik Sperling. Tlf.: 20 28 44 05, pes@vildtfarmnord.dk. Sidste frist for tilmelding er 4. april 2020.

 

Fosdalen, Svinkløv og Bulbjerg, mandag den 15. juni. Mødested for samkørsel fra Aalborg: Kvicklys P-plads, Loftbrovej, Bouet kl. 08.00 eller ved Tranum Kirke kl. 09.00.

Fosdalen er fin småfuglelokalitet, hvor der er mulighed for at øve fuglenes stemmer. Vi kører derefter gennem Svinkløv Klitplantage til Svinklovene, hvorfra man kan nyde en storslået udsigt til Bulbjerg mod vest og Rubjerg Knude Fyr mod nord. Vi slutter med at køre til Bulbjerg for at se Ridekolonien.

Turen er en heldagstur, så husk rigeligt med mad- og drikkevarer.

Turledere: Svend Erik Mikkelsen og Tscherning Clausen.

 

Læsø, med en overnatning 17. til 18. august 2020.

Turbeskrivelse med mødetid, bo-muligheder m. m. kan ikke beskrives nærmere lige nu, da campingpladserne er lukkede. Så snart vi har indgået aftaler om hytter på en campingplads offentliggør vi turen og sender en mail ud til alle deltagere på vores mail-liste. Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at er man gledet ud af listen, eller vil som ny deltager gerne med på listen, må man henvende sig til Svend Erik for at komme på listen.

Om turen til Læsø kan vi sige, at vi mest har fokus på fuglene på de mange gode strandenge. Vi følger også med i, hvilke fugle der ses på øen op til de augustdage turen gennemføres.

Turledere: Peter Manstrup, Poul Erik Sperling, Tscherning Clausen, Svend Erik Mikkelsen.

 

Fuglestemmer.

Der var fin søgning til fuglestemmemøderne i efteråret, så vi fortsætter med at tage aktuelle fuglestemmer i småbidder koblet med bibliotekets åbningsformiddage.

Vi vil lade nogle forskellige komme og fortælle om og høre 5-10 fuglestemmer pr. gang fra kl. 10.30 – 11.30.

Vi vil servere kaffe og en småkage, samt muligheden for at se og låne bøger.

Onsdag den 5. februar kl. 10.30 – 11.30: Uglernes stemmer ved Poul Erik Sperling.

Onsdag den 1. april kl. 10.30 – 11.30: Rovfuglenes stemmer ved Anton Thøger Larsen

Onsdag den 6. maj kl. 10.30 – 11.30: Skovens fugle ved Sved Erik Mikkelsen.

 

Vi håber at møde Jer på turene.

Mange venlige hilsner,
Svend Erik Mikkelsen, Tscherning Clausen, Peter Manstrup og Poul Erik Sperling

 

,