Gråmejser i modvind

Dette års første Gråmejsetur gik til Hals. Mødet mellem 10 deltagere, 5 af hvert køn, fandt sted i en strid østenvind ved Hals kirke. Her var der nogen lunde læ for vinden, men efter en kort bil-rundtur på havnen, stod vi ud af bilerne for at kigge fra østmolen ud mod Nordmandshage. Der var lidt vandfugle, samt en lille flok Rødben, men vinden stod lige ind i synet på os. Sådan kan vejret jo være i januar. Det var det i særdeleshed også på sidste års vintertur. Alligevel er vi flere som glemmer at klæde sig godt nok på til vintervejret og derfor kommer til at mærke blæstens kølende virkning helt ind til marv og ben. Så efter et kig på hvad der kunne ses fra østmolen, var det med at komme i bilerne videre til næste punkt på turen

Næste stop var på selve Nordmandshage. Her var der ikke mindre koldt. Først e´n og lidt efter to Havørne, som landede ude på hagen, kunne dog fortrænge oplevelsen af blæsten for en stund. Selv om Havørne er ved at være nogen man møder mange steder, så imponerer de stadig fuglekiggere. De var højdepunktet på dette kig ud over et meget lavvandet område.

Allerede mens vi stod og samledes ved kirken var vi begyndt at overveje: Kan vi finde et sted i læ for vinden, mens vi spiser? Undertegnede fik den tanke, da vi kørte ud mod Nordmandshage: Mon ikke de er så flinke inde i Golfklubbens klubhus, at vi må have lov til at spise der? Da vi forlod Nordmandshage igen stoppede vi for at spørge om vi måtte komme ind: Jo vi var velkommen!

Men inden madpakkepausen tog vi ud til Bisnap Krat og tog nok et kig ud over havet. Der var ingen nye arter at se, men pludselig lettede flere tusinde Sortænder og trak mod nord, lavt hen over de hvidtoppede bølger, mens enkelte Edderfugle trak den anden vej. Strandskaderne nøjes med at stå i strandkanten og kigge på, eller snuppe en godbid. Et imponerende syn var denne sene. Så var det også tid til at komme i læ for vinden og få åbnet vore madkasser. Det var skønt at være uden modvind mens vi spiste. Mange tak for det til Hals Golfklub.

Efter madpakkepausen kørte vi på vestsiden af Hals for enden Engvej. Her havde vi udsyn til flere hundrede Edderfugle, Strandskader og Lysbugede knortegæs. Vinden stod også her barskt ind på os, så vi afslutte turen i skoven, – Hals Sønderskov. Bilerne parkerede vi langs vejen ind til ”slottet” som ligger i den østlige ende af Sønderskoven. Da vi havde gået i skoven i ca 20 min kom en mand drønende i en ATVer. til os. Det var helt tydeligt der i hans optik var noget galt. Hvad laver I her?, var han åbningsspørgsmål. Det fik vi en kort samtale om, men der var ikke noget ulovligt i det vi gjorde. Men han ville lige fortælle os at ejeren af ”slottet”, som han arbejdede for, var meget utilfreds over måden vi havde parkeret på. Han ville tilkalde politi og falk for at få bilerne fjernet. Vores vurdering var, at vi godt nok holdt tæt op til indkørsel til ”Slottet”, men vi holdt alle helt ude i rabattet og spærrede ikke for nogen trafik. Der var ikke noget at komme efter, og hvis han havde kontaktet Falk og Politi, tror jeg de ville afslå at gøre noget. Sådan kan gråmejser også komme i modvind.

Svend Erik Mikkelsen