Godt nyt – Store Vildmose

Store_Vildmose_2015_3Længe var det frygtet, at store områder af St. Vildmose skulle sælges til private.

Det er nu en saga blot, idet miljøministeriet overtager 875 ha, herunder Højmosen ved Damvej, Damfenner og Ørnefenner.
Forleden var en del betydningsfulde mennesker samlet for at glæde sig over beslutningen.Vagn Gjerløv fra DOF Nordjylland var tilstede og fik taget nogle billeder af dagens begivenheder og har sendt denne rapport.

“Kirsten Brosbøl holdt en tale om købet af og hensigten med arealerne og gav også en forklaring på salg af arealer til råstofindvinding i Tranum Klitplantage.
Det var en god dag for vor natur i Nordjylland. En genopretning vil medføre helt andre betingelser for såvel fuglelivet, dyrelivet som den biodiversitet, der vil tilgå hele faunaen i områderne. En genopretning vil virke som magnet på fuglene. I forvejen er der rigtig mange trækgæster, og de vil ved en genopretning få rigtig gode betingelser. Genopretningen vil også kunne reducere CO2-udledningen”, fortæller Vagn.

Så en vis begejstring kan man nok få sådan en dag.

“En hage ved det hele er nok, at der ingen penge er til en handling lige nu. Der er søgt om midler til LIFEprojekt, men jeg har ingen viden om, hvad det betyder i den her sammenhæng”, siger Vor Udsendte.

Arrangementet afstedkom en del aktivitet blandt de fremmødte og folk fra Naturstyrelsen, politikere fra Jammerbugt og Brønderslev Kommuner og DN samt pressen.

Store_Vildmose_2015_1Store_Vildmose_2015_2Store_Vildmose_2015_4