Fugleværnsfonden–en anmeldelse

 

WWW_2088Fugleværnsfonden – for fugle, for folk og for fremtiden. Af Jan Skriver. Fugleværnsfonden, 2016. 255 sider. ISBN: 9788799909605. Pris: Kr. 195,00

 

Fugleværnsfonden, stiftet af DOF for 50 år siden, har i løbet af disse 50 år købt, passet og plejet i alt 21 naturområder i Danmark.

 

Jubilæumsbogen er en fornem beskrivelse af disse fuglereservater. Jan Skriver præsenterer disse 21 WWW_2090områder med sædvanlig sprogligt overskud – om naturforholdene på de forskellige lokaliteter og ikke mindst om fuglelivet. En fornøjelse at læse, og sammen med de mange imponerende fotos bliver det en flot præsentation af fondens virke. Bogen er i stort tværformat, noget der gør at ikke mindst fotografierne bliver en fornøjelse i sig selv. Ved hvert af de 21 områder er der en lille faktaboks om områdets historie, naturtype, størrelse m.m. Bogen kan ikke bruges som turguide til området og dets placering, men det kan jo findes andre steder.

Søren Ryge Petersen har skrevet to essays om personlige fugleoplevelser. Desuden er der to artikler om Fugleværnfondens historie og fremtid.

Alt i alt er det en pragtfuld – og billig – bog om en del af DOF´s vigtige arbejde for fugle og natur i Danmark.

Ulf Klemmetsby, november 2016

Og så bliver Fugleværnsfondens 50-års jubilæum også fejret med udstillingen “Fugl” på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring. Dejlige fuglebilleder af fine kunstnere kan ses fra 3.december til 26.marts. Gråmejserne har en tur bl.a. til udstillingen 17.januar.