"Fuglenes dag" i Rebild Bakker

clip_image002 clip_image004

DOF Nord stand i Aalborghallen 1981. Aalborg Stiftstidende

 

Den største fugletur i Nordjylland var under “Fuglenes Dag” i 1990 til Rebild Bakker. Her var der kl. 04,00 mødt 355 voksne og børn op for at høre på fuglesangen.

Arrangementet foregik i samarbejde med DOF centralt og med Aalborg Stiftstidende via Bertel Bavngaard.

DOF lavede PR materiale til at dele ud til gæsterne og samlede pengene sammen. Det kostede 10 kr. pr voksen. Pengene blev brugt til beskyttelse af sangfuglene i Sydeuropa bl. a. på Malta, hvor der var en omfattende fangst af småfugle.

Bertel Bavngaard lavede en artikel om turen med en tilmeldings kupon i Aalborg Stiftstidende før arrangementet, og lavede også en omtale efter, om hvor mange folk der dukkede op og de vigtigste arter vi havde set. Der var oftest imellem 50-74 arter på en tur.

Turen startede fra den stor P-plads i Rebild, og for mange var det i sig selv en oplevelse, at se den intense trafik af biler ind på pladsen og så mange mennesker samlet kl. 04,00. Der var mellem 226-355 deltager med pr gang på turene.

Turene i samarbejde med Stiftstidende startede i 1982 og sluttede i 1992.

Når flok var samlet blev de budt velkommen med megafon og højtalere, så blev de delt ind i hold, vi havde ofte 6-8 hold med guider på til at fortælle om fuglene. Vi havde lavet et senrigt tursystem, således at de mange hold ikke gik efter hinanden, men at de engang imellem mødtes ude på turen, så var der trafikprop når 70 mennesker skulle filtes ind og ud af hinanden hver sin vej på en smal skovsti.

Efter turen fik turguiderne kaffe og rundstykker på Roldhøj. Her kunne vi også gøre arts antallet op

Vi konkurrerede en række år med Vestjylland afdelingen om hvem der havde den største fugletur i Danmark. Vi skiftedes til at vinde.