Fugleøen Vigelsø i Odense Fjord

Fugleøen Vigelsø i Odense Fjord. Johannes Larsen Museet, Kerteminde, 2014. 79 sider. Pris kr. 148,- ISBN nr.: 978-87-92620-34-7.

fugleoe1Kunstnergruppen Danske Kunstnere for Natur og Miljø (DANE) er illustratorerne bag denne fine bog, som også var baggrunden for en udstilling på Johannes Larsen Museet sidste år. Det er gruppens femtende produktion. Cirka en gang om året mødes kunstnerne en uges tid på en udvalgt lokalitet. Tidligere publikationer omfatter bl.a. Mors, Thy, Læsø og Æbelø.

Det er altså primært et billedværk, bl.a. med bidrag af Jens Frimer Andersen, Marco Brodde, Ole Runge og Lise Pflug. I alt 14 illustratorer var med på opholdet på Vigelsø, en lille ø i Odense Fjord. Jan Langebæk har skrevet den tilhørende tekst om Vigelsø, som nu rummer en naturskole, og om øens historie. Jan Langebæk har også skrevet uddybende tekst til mange af illustrationerne.

fugleoe2Bogen udstråler glæde ved naturen og det at tegne og male ude i landskaberne. På hjemmesiden www.naturkunstnere.dk kan man læse mere om disse kunstnere, som er nogle af landets fineste naturillustratorer.

Ulf Klemmetsby

oktober 2015