Fosdalen, Svinkløv og Grønnestrand

Svinklov_juni_2014_1Med 14 deltagere var DOF Nordjyllands Gråmejser på tur i Nordvestjylland.
Da alle var ankommet til Tranum Kirke, blev vi enige om, først at køre til Tranum Strand, hvor der siden begyndelsen af maj og indtil for nogle dage siden var set en Amerikansk Sortand. Der var imidlertid en del blæsevejr, så det var svært bare at få øje på flokken af Sortænder i bølgerne, så vi kørte videre efter en halv times tid.
Næste stop var Fosdalen, hvor vi forlod bilerne på pladsen ved Lerup Kirke og gik ned gennem dalen. Her var ikke så meget fuglesang som forventet, men alligevel en dejlig tur. Vi kørte videre via Slettestrand, Svinkløv Badehotel og ud til Svinklovene. Herfra er der en forrygende udsigt mod vest til Bulbjerg og mod nord til Rubjerg Knude. Her var der imidlertid blevet tid til frokost inden vi fortsatte dagens tur.
Svinklov_juni_2014_2Efter frokosten gik vi ned fra den gamle kystskrænt til det flade landskab ved Grønnestrand, hvor vi havde fået præcise oplysninger om, hvor vi kunne træffe Sortstrubet Bynkefugl. I første omgang var det dog en Rødrygget Tornskade han, der fik vores opmærksomhed. Der gik dog ikke lang tid, før vi fik øje på både han og hun af Sortstrubet Bynkefugl, men på lidt for stor afstand. Vi forsøgt forsigtigt, at komme på nærmere hold, uden at det i første omgang lykkedes. I stedet så vi bl.a. et par Misteldrosler. Først da vi var på vej tilbage til bilerne, sad der pludseligt frit fremme en Sortstrubet Bynkefugl han på en stolpe, som alle fik set under gode betingelser.
Det blev en tur med forholdsvis få fugle, men med en del flotte landskaber.
En samlet fugleliste kan findes på Dof-basen, søg på 12-06-2014 og observatør: Poul Erik Sperling.

Tscherning Clausen