Field Guide to the Birds of Machu Picchu–en anmeldelse

WWW_2551Field Guide to the Birds of Machu Picchu and the Cusco Region, Peru. af Barry Walker. Lynx Editions, 2015.

Det bedste i verden er at rejse. Det næstbedste er at sidde hjemme med en bog og drømme om at rejse. Det er denne bog fremragende til. I 2000 begyndte arbejdet på at frembringe en ny udgave uden at have noget digitalt at bygge den på, så alt måtte skrives påny. De tidligere udgaver var udkommet i Peru. Lynx tilbød så, at de matte bruge billederne fra Birds of the World, og så har Matin Elliott suppleret med flere illustrationer.

Forsidebilledet og en introduktion er af Jon Fjeldså, men rigtig mange har bidraget. Blandt indholdet i bogen er også en fin introduktion til gode steder at se på fugle i området – bird finding guide, og der er indledende artikler om området, om habitater og om specielle arter i området. Machu Picchu i 2425 m højde er ikke blot et berømt omdrejningspunkt i Inkaernes historie, hvor man mærker historiens vingesus, men især bjergene omkring er også berømt for deres mange endemiske fuglearter. Den østlige side af Andesbjergene er det biologisk rigeste område på jorden, siger Jon Fjeldså. Skoven ved foden af bjergene ligger højest hvad angår antallet af arter, der kan findes på et bestemt sted. Skrænterne rummer blandt andet tågeskov og mere end 1000 fuglearter over et 200 km langt stykke.

WWW_2552Der er 160 sider med fuglearter – ingen udbredelseskort, men da det er er rimeligt begrænset område, er der til gengæld gode beskrivelser af, hvor man finder fuglen.

Bogen er rimeligt handy og kan være i en stor lomme, lige til at tage med, når turen går til Peru og Machu Picchu.

December 2016

Anni Guldberg Madsen