DOFbasen lukker indtastningsprogrammet!

Igennem de sidste mange år er det blevet en naturlig del efter hjemkomsten fra fugleturen, at indtaste sine observationer i DOFbasen via indtastningsprogrammet. Således kunne andre se hvad man havde oplevet i felten. Programmet blev i sin tid indført dengang det kostede penge pr. minut at være on-line på Internettet, men eftersom mange i dag har bredbånd og er on-line 24/7, har det ingen betydning at kunne indtaste på selve DOFbasens hjemmeside. Allerede i 2009 blev det beslutte at forbedre indtastning via hjemmesiden og med tiden lukke for indtastningsprogrammet.

Den tid er nu kommet og på det sidste møde i DOFbasegruppen den 18.-19. august, blev der vedtaget en endelig dato for lukning af programmet. Søndag den 14. oktober 2012 er det ikke længere muligt at indtaste via indtastningsprogrammet og fremover er det kun muligt at indtaste via hjemmesiden på DOFbasen. Årsagen til lukning af indtastningsprogrammet er mange:

  • Når vi indtaster via hjemmesiden, får DOF-basen bedre data!
  • Når vi forlader det gamle indtastningsprogram, lukker vi effektivt for, at hackere angriber DOF-basen.
  • Bedre udvikling af hjemmeside, både indtastning, søgning og bagved liggende systemer.
  • DOFbasen vil stå bedre udrustet til nye udfordringer som f.eks. det kommende Atlas 3.

Allerede nu bliver mange observationer i Nordjylland indtastet via hjemmesiden, hvor tal viser at 72,6% (65.474 observationer) bliver indtastet på hjemmesiden, mens 27,4% (24.706 observationer) via programmet. Tal der med alt tydelighed viser at indtastning via hjemmesiden virker! 🙂

Derfor skal der til slut lyde en kæmpe opfordring til at bruge hjemmesiden i stedet for indtastningsprogrammet, det er slet ikke så svært som det ved første øjekast ser ud til. Indtastningssiden er netop lavet med erfaring fra programmet og mange steder har det de samme funktioner. Skulle man havde problemer er man altid velkommen til at kontakte den lokale DOFbasekoordinator i Nordjylland.

Interessante link:
DOFbasen fylder 10 år.
Viste du det om DOFbasen?
Manualer omkring brug af DOFbasen.

Brug DOFbasen – dine observationer skal da bruges!