Der er brug for punkttællere!

SEM_Atlaslejr_1Kære fugle og naturinteresserede

Atlas feltarbejdet er for længst et overstået kapitel i denne omgang. Men overvågninger af fuglelivet i naturen er stadig et vigtigt emne, så derfor skriver vi til jer igen, med en opfordring til stadig at være aktiv tæller i felten.

Der er rygter fra vores hovedorganisation om, at man gerne vil have gang i et nyt optællings/registrerings program, men det lader vente på sig. Der behov for at der tælles og registreres fugle i en større sammenhæng. Det, som vi vil opfordre til, er at deltage i det ældste projekt i DOF sammenhæng: Nemlig punkttællingsprogrammet, hvor vinterpunkttællingerne gennemføres i perioden 20. december – 20. januar.

SEM_Atlaslejr_5

I de sidste år har Nordjylland været den landsdel, hvor der har været færrest gennemførte ruter. Det vil vi meget gerne have rettet op på.

Vi arbejder derfor på at få Thomas Vikstrøm til at komme til landsdelen for at fortælle om programmet og for at hverve flere punkttællere. Når du hører om dette, bliver du klar over, at man som punkttæller er med i noget større, end bare den/de ruter man selv går!

Vi er for sent ude til at kan nå dette til den kommende vintertælling, så det bliver inden ynglefugle-tællingerne går i gang til maj måned.

Så denne opfordring gælder alle dem, som ved, hvordan man gennemfører en punkttælling. Tag meget gerne en vintertællingsrute, eller måske en mere, hvis du går en i forvejen.

SEM_Atlaslejr_3Er der nogle af jer, som ikke har prøvet det før, men som godt kunne tænke sig at gå en rute denne vinter, hører vi gerne om det. Måske kan vi hjælpe med en hurtig introduktion.

I kan læse mere om projektet og optællingerne her:

Og efter tællingerne kan ruten og optællingsresultaterne indtastes i DOF basen.

Ellers hører I nærmere om det igen, når vi har en dato for et introduktionsmøde med Thomas Vikstrøm.

Med ønske om en rigtig god jul, samt et godt og spændende fugle-nytår

Svend Erik Mikkelsen og Henrik Møller Thomsen