Deltag i atlasprojektet

Dette indlæg er til dem som gerne vil have vejledning i at arbejde som Atlasdeltager, både som kvadratansvarlig eller uden kvadratansvar, men som tage ud i landskabet og kigger på fugle. For at deltage skal du logge ind i dofbasen, og hvis du ikke allerede er bruger, skal du oprettes som bruger. Se vejledning i linket her.

Alt vedrørende atlasprojektet foregår via dofbasens atlasmodul, og det er altid en fordel at være logget ind som bruger.

Først: Skulle nogen af jer få lyst til at tage ansvar for et af de ledige kvadrater er du/I meget velkommen til det. Projektet kører i 4 år fra dette forår og frem til foråret 2018. Så der er god tid til at gøre sit arbejde færdigt og til at arbejde med at dygtiggøre sig selv i at registrere ynglefugle.

For det andet: Vi der er koordinatorer for projektet vil yde vores hjælp, så du er altid velkommen til at kontakte os. Desuden laver Gråmejsegruppen offentlige ture i to kvadrater, CC92:  http://www.dofbasen.dk/atlas/kvadrat/CC92, og DC69 http://www.dofbasen.dk/atlas/kvadrat/DC69 ,hvor du er velkommen til at deltage. Du kan altid klikke ind på ovenstående link og følge med i hvornår vi tage ud i disse kvadrater og arbejder. Når du er inde på kvadrater klikker du på: Meddelelser fra Kvadratansvarlig. Her lægger vi meddelelser ind om hvad og hvornår, men du skal regne med det er med ret kort varsel, da tællinger er ret vejrafhængig. Vi påtænker også at lave et møde for dem der ønsker vejledning i indtastning med mere.

Desuden sender gråmejserne også meddelelser ud til alle der har tilmeldt sig på en meddelelsesliste: vildtfarmnord@post.tele.dk, Det er alle velkommen til at gøre.

DOF Hjørring holder orienteringsture til Uggerby Strand søndag den 4. maj og til Bjørnager søndag den 25. maj. Se under møder og ture for nærmere om denne tur.

For det tredje: Vi der er Atlaskoordinatorer vil forsøge at have fingeren på pulsen og løbende sende meddelelser ud via Dof-Nords hjemmeside. Vi påtænker at lave et møde engang i løbet af året, hvor vi samler op på hvad der er af udfordringer erfaringer m. m.

Tænk lidt over: Dette atlasarbejde er meget vigtigt for at have gode saglige argumenter i det miljøpolitiske arbejde, ikke kun i Danmark men i hele EU, og hvis du som menneske er aktiv i naturarbejdet med at tælle fugle m.m. giver det også dig en god sund livskvalitet.

Koordinator for Hjørring kommune Kurt Prentow kurt@prentow.dk

Koorddinator Frederikshavn Kommune: Rene larsen rnl@larsen.dk

Koordinator Vesthimmerland Kommune: Søren Ulrich Thomsen sut68@hotmail.dk

Koordinator for resten af regionen: Henrik M. Thomsen henrida.kirk@gmail.com og Svend Erik Mikkelsen svemik45@hotmail.com