Børn i naturen – netop nu!

P4090001_edited-12 foldere fra DOF Nordjylland

Selvom skolen måske starter igen i næste uge, så er der mange børn, der i disse tider er revet ud af deres vante rammer. De savner skolen, vennerne, legen med andre børn. Børns nysgerrighed er jo grænseløs – ligesom naturen er grænseløs – så tag dem med derud og vis dem mangfoldigheden. Måske føler du dig ikke helt klædt på? Det hjælper vi dig gerne med, specielt når det drejer sig om fugle.

Vi fremstillede i 2019 (til brug på Naturmødet i Hirtshals) 2 ganske uprætentiøse foldere, som er lige til at gå til, og som I kan få glæde af – også i den “lille natur” i haven, parken, anlægget eller på kirkegården. Folderne er lavet af Anni Guldberg Madsen og Gustav Urth fra DOF Nordjyllands bestyrelse.

8 fugle det er sjovt at se på.
I folderen finder du et foto af 8 forskellige “dagligdags” fugle samt en lille fortælling om hver enkel fugl, hvad der er karakteristisk ved den, og hvor du kan træffe på den. Så er det bare at gå på jagt efter den. Når du har set en, kan du krydse den af i folderen.
Fugle du møder i folderen: Musvit, Blåmejse, Krage, Musvåge, Solsort, Skovspurv, Rødhals og Husskade.

8 fugle det er sjovt at høre.
Det er ikke altid nemt at se fugle, som sidder i et træ eller en busk. Men så har de heldigvis stemmer. Vi har i folderen samlet 8 vidt forskellige, men karakteristiske, stemmer. Men det er svært at læse sig til en stemme, så for hver fugl har Gustav Urth lavet en video på YouTube, hvor han på sin sædvanlige herlige og engagerede måde fortæller om fuglen, og hvor du hører også stemmen ude i naturen. Det kræver blot, at du har en QR-reader App på din mobiltelefon. Hvis du ikke allerede har en, så kan den hentes gratis, hvor du plejer at hente dine apps. Med scanneren aflæser du QR-koden i folderen, og straks omstilles du til Gustavs YouTube videoer.
Fugle du hører i folderen: Ringdue, Stor Flagspætte, Gulspurv, Gøg, Bogfinke, Gransanger, Gærdesmutte og Musvit.

Klik på link til folderne herunder:

8 fugle det er sjovt at se på.

8 fugle det er sjovt at høre.

Tekst og foto: Børge Søndergård