Britain’s Birds – en anmeldelse

BB2Britain’s Birds, an indentifikations guide to the birds of Britain and Ireland. By: Rob Hume, Robert Still, Andy Swash, Hauge Harrop and David Tipling. ISBN. 978-0-691-15889-1 på Forlaget Princeton. Bogen er på 560 sider, og koster ca. 200 kr. på Saxo inkl. fragt.

Igen, jeg er ikke til fotoguides med fugle, men med den her bog er der sat nye standarder. Jeg bøjer mig i støvet, vipper med hatten, denne bog er fantastisk. Der er over 3200 billeder i bogen og masser af flugtbilleder af fuglene. Billederne er valgt ud fra feltmæssige hensyn, dvs. svære overgangsdragter, fældningsdragter osv. Han og hun og fine billeder af ungfuglene.

Der er gjort rigtig meget ud af de enkelte arter, særligt de arter som kan give problemer i felten. Masser af billeder af terner, kjover og måger. Rovfuglebillederne er fantastiske, og jeg kunne blive ved. Denne bog er måske fremtidens fuglebog, for der er altså rigtig mange gode billeder og masser af informationer.

Selve teksten, der omhandler den enkelte fugl, fylder ikke så meget, men igen; billederne taler deres tydelige sprog! Udbredelseskortene er ikke så anvendelige for os i Europa, men er man på tur i UK, så kan de selvfølgelig bruges.

BB1BB3BB4

Jeg håber, at “Fugle i Europa” kommer i en foto udgave, og hvis den er på samme høje niveau, så skal den ind i samlingen.

Tekst og fotos: Vagn Freundlich