Børglumkloster Skov, “Fugl” og sibirisk jernspurv

skov1Gråmejsetur til Børglumkloster Skov og udstillingen FUGL torsdag den 19. januar 2017.

Igen en super dejlig dag i selskab med ”Gråmejserne” i Nordjylland.

Med spænding kørte jeg til mødestedet for samkørsel fra Aalborg: Kvicklys P-plads, ved Bouet, hvor vi skulle møde kl. 09.00. Jeg var der i god tid og ventede på de andre deltagere, flere og flere biler dukkede op, og vi fik hilst på hinanden, hvorefter vi kørte fra Bouet i en kortege på seks biler. Første stop på turen skulle være i Børglumkloster Skov på Klosterskovvej 215, vi ankom ca. kl. 10.00, hvor vi kunne se at alle de andre deltagere var ankommet. Trods den gode skov2kørselsvejledning forinden, endte vi alligevel med lidt ”mountainbike kørsel” i den flotte skov, hvor vi såmænd også mistede en enkelt bil på vejen, som vi derefter vejledte tilbage til mødestedet, via de uundværlige mobiltelefoner. Vi var 34 deltagere, som mødtes med Jan Tøttrup Nielsen, der har arbejdet i skoven i mange år, ja stort set altid. Jan arrangerede en oplevelsesrig tur i den store skov på ca. 2 timer, og hans store kendskab til skoven var åbenbar for os alle. Vi hørte og så enkelte fugle på vejen rundt med Jan som meget aktiv guide, der var mejser, ænder, krager, Ravn, og til slut på turen optrådte en Stor Flagspætte for os. Jan har registreret og ringmærket Duehøgene i Vendsyssel i en lang årrække. Efter turen i skoven fik en kort fortælling om fugleaktiviteterne i området, og vi fik indtaget vor fugl-udstillingmedbragte frokost. Derefter kørte vi til Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring for at se udstillingen FUGL, som afholdes i anledningen af Fugleværnsfondens 50 års jubilæum. Vi var 27 deltagere, som fik en guidet tur i museet, og den nyansatte guide (og os andre nye Gråmejser) blev mere og mere opmærksom på, at mange af deltagerne kunne lære hende (og os andre) meget nyt om fuglene på kunstværkerne og i enkelte tilfælde også om de kendte kunstnere.

Dagens absolutte højdepunkt, blev dog opfordringen til, at vi skulle da lige prøve at køre til Hirtshals, for måske kunne vi se den lille Sibiriske Jernspurv, når vi nu alligevel var så tæt på findestedet i Hirtshals. Vi var vel spurv2en 15 deltagere, som kørte afsted, og her så vi andre fuglefolk, som stod samlet ved vejen nord for Hirtshals, og straks gik vi hen til dem. Her så vi alle den lille flotte fugl på megen nær afstand, der blev kigget og her blev filmet af de begejstrede fuglefolk. Det var en god oplevelse, som varmede os alle, og snakken gik lystigt på hjemvejen. Turen sluttede for mit vedkommende ca. 16.45 i Aalborg, med en bil som bestemt havde godt af en tur i vaskehallen.

Tusinde tak til arrangørerne af dagen til Poul Erik Sperling, Svend Erik Mikkelsen, Tscherning Clausen og ikke mindst til Jan Tøttrup Nielsen

Tak for det flotte billede nedenfor, som er taget af Erland Jensen.

Referent: Preben Gulbæk. Billeder: Erland Jensen og Svend Erik Mikkelsen

clip_image002