Bogauktionen i december

Vores bogauktion nr. 36 blev først aflyst på grund af snevejret, men 5 dage senere afholdt vi den så. Der kom 15 købestærke DOF medlemmer, og det var vi glade for. Det var ikke helt så mange, som vi plejer at være, men det skyldes nok Corona én og at vejene stadig ikke var helt gode.

Nå men vores erfarne auktionarius Vang Freundlich fik hurtigt gang i buddene, og vi havde en hyggelig aften med en del sjov og drillerier som vi plejer.

Vi havde i år en del helt nye bøger med og 2 helt nye kikkerter. 

I den forbindelse vil vi gerne sige mange tak til vores sponsorer der var:

  • Naturbutikken med 2 kikkerter
  • Albert Sten Hansen med sin nye bog: Rejser med fugle og natur
  • DOF Nordjylland med penge til indkøb af nye bøger, da Vivara svigtede os i år.
  • Spar Nord Bank med forskellige tasker.

Aftenen gik strygende og med salg af kaffe, amerikansk lotteri samt bøger fik Vagn hammerslag på totale indtægter af 4.160 kr. så det er vi godt tilfredse med.

Biblioteket har i år haft stigende udlån af fuglebøger, det er vi glade for. Og fuglestemmekurserne kommer der også mange til, så dem forsætter vi med til foråret.

Vi har nu Danmarks største samling af fuglebøger, og biblioteket drives kun ved indtægter fra denne bogauktion og salg af redekasser. Hertil komme en hel del af de nye bøger ind som anmelde eksemplarer til hjemmesiden og så indgår de senere til Biblioteket.

Vedrørende redekasserne har vi måttet sætte priserne lidt op fordi træpriserne stiger voldsomt for tiden.

Så priserne er nu Mejsekasse 60,- kr., stærekasse 75,- kr., tårnfalkekasse 250,- kr., uglekasse 300,- kr. De kan betales med mobile Pay. De kan købes om onsdagen, når biblioteket har åbent, eller ved at ringe til Henrik på 6269 0107 for aftale om at afhente i Langholt.

Poul Erik Sperling