Birds of Botswana–en anmeldelse

bootswanna 001

 

Birds of Botswana
Af Peter Hancock, illustreret af Ingrid Weiersbye.
398 sider, forlag: Princeton, ISBN 978-0-691-15717-7
248kr i Naturbutikken.

 

 

 
bootswanna 003Denne dejlige bog dækker alle 597 arter, der er registreret i Botswana. Med over 1200 illustrationer er man virkelig dækket godt ind med denne bog.
På indersiden af omslaget er der trykt et index, over de forskelige fuglefamilier, det er en dejlig hjælp til af finde rundt i bogen. Så følger lidt om landet Botswana, de forskellige biotoper og landskaber, flot illustreret med fotos.
Så er der afsat to sider til “Where to see birds in Botswana” og det er bestemt ikke en dum ide, det hjælper rigtig meget, hvis man ikke lige har besøgt landet før og har den store viden om landet.
Så følger selve fuglene og tavlerne er rigtig flot lavet af Ingrid Weiersbye og det ekstra ved mange af dem er, at fuglene også er tegnet i flugt, noget man bootswanna 004

savner i andre bøger. Flugtbilleder er altid til stor hjælp i felten. Teksten er klar og tydelig med et væld af informationer og øverst er der en årskalender, der viser hvornår fugle er nemmest at finde. Kortene er ud for den enkelte fugleart og vist i farver.
Alt i alt en super flot og god bog man ikke kan undvære på turen til Botswana.
Vagn Freundlich maj 2016.