Birds of Borneo

Borneo_2015_1Phillipps’ field guide to the BIRDS OF BORNEO
Sarah, Sarawak, Brunei and Kalimantan. Bøger er på 372 sider.
Quentin Phillipps og Karen Phillipps.
Forlag: John Beaufoy ISBN 978-1-909612-15-0
Pris i Naturbutikken kr 398,00

Birds of Borneo omhandler 673 arter, hvoraf de 59 arter er endemiske. Der er over 2000 farvetegninger af fugle og 580 farvekort.

De to første sider i bogen er brugt som en opslagsoversigt, hvor et billede af en fugl viser de forskellige familier, med et sidenummer under, så man let kan slå op i bogen.
De næste 12 sider viser fuglene i deres rette biotop og også her, er der under fuglen et sidenummer, så man hurtigt kan slå en aktuel observation op i bogen. Desuden er de endemiskefugle mærket med en rød stjerne.

De næste sider omhandler evolutionen af Borneos fugle, de botaniske regionen, om deres hjælpeprogram for Hornbills og arbejdet med naturbeskyttelse. Derefter en oversigt over, hvor der er størst mulighed for at finde de 59 endemiske arter der er på Borneo. Så et par sider om klimaet og fuglenes trækruter.
Fugletegningerne i bogen er gode og teksten er godt skrevet, ud for hver fugl er der et kort der viser artens udbredelse. Indimellem er der enda et oversigtskort over, hvor man f. eks kan finde de forskellige Fregatfugle og ved rovfuglene er der et kort der vist deres trækruter, rigtig smart. Desuden er der ved mange af lokaliteterne indskrevet gps koordinater, det hjælper rigtig meget med at finde den enkelte lokalitet.

Bagerst i bogen er der 11 sider med kort, med afmærkede fuglelokaliter og her er der også taget dyr og nogle havpattedyr med, lidt ala “where to find Birds in xx” der er rigtig smart.
Alt i alt en forrygende bog, med et væld af nyttige oplysninger vedrørende Borneos fugle og fauna. Det er en bog man ikke kan undvære på rejsen til Borneo.
Vagn Freundlich Marts 2015

Borneo_2015_2Borneo_2015_3Borneo_2015_4