Birding in Poland–en anmeldelse

Birding in Poland. Adam Sterno, Oriolus forlag 2015. 590 sider. Naturbutikken 378,- kr.

polen 002Nu er der endelig kommet en omfattende bog om fuglelokaliteter i Polen og meget typisk har den en Vandsanger på forsiden.

Polen er jo et af de lande der er nemt at komme til fra Danmark, hvis man vil se de mere østlige arter som f. eks. Vandsanger, Flodsanger, se en spillende Tredækker, masser af Hvide Storke og i skovene Hvidrygget Spætte, Mellemflagspætte samt både Stor og Lille Skrigeørn.

Birding in Poland beskriver 119 naturområder og deres fugleliv. Det er fyldige beskrivelser på 1-6 sider pr. lokalitet, Bialowieza får hele 7 sider og har 6 kort over området.

polen 003En god detalje er, at alle lokaliteterne er markeret med mindst en GPS-koordinat, oftes på en P-plads, det gør det meget lettere at finde frem til lokaliteten uden at skulle finde den på et kort først.

Bagest i bogen findes et oversigtskort over hele Polen med alle de beskrevne lokaliteter indtegnet, selve Polen er inddelt i 19 regioner.

Der er i alt 164 kort i bogen alle i sort/hvid, og med mange informationer, nogle af kortene fra bjergområderner kan være noget mørke, så det er svært at se teksterne.

polen 008Bagest i bogen er en checkliste over alle de 449 arter der er set i Polen indtil Juni 2014.

En sidste praktisk ting ved bogen er, at den har 2 farvede opslagsbånd, så man let kan holde styr på den lokalitet, man arbejder med lige nu.

Alt i alt en stor og omfattende bog om fuglelokaliteter i Polen, der absolut kan anbefales.

Poul Erik Sperling.